BRANKO RUŽIĆ: Podržavam sve što Vučić čini za Kosovo, ovo je istorijski trenutak!
Foto: Zorana Jevtić

Intervju Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave

BRANKO RUŽIĆ: Podržavam sve što Vučić čini za Kosovo, ovo je istorijski trenutak!

Politika -

Ovo je istorijski trenutak, pa je, s druge strane, sramno što se neki zalažu za populizam i mitomaniju, ne vodeći računa o budućnosti naše dece i našeg naroda

Branko Ružić, potpredsednik SPS i ministar državne uprave i lokalne samouprave, kaže da je cilj reforme sistema plata da se uvede pravičniji sistem u kom će se vrednovati složenost posla.

U intervjuu za Kurir Ružić tvrdi da predsednika SPS Ivicu Dačića ne razapinju neki funkcioneri SNS, iako se nekad čini da je tako. Takođe, otkriva i zašto podržava odlučnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića da reši pitanje Kosova.

Šta je cilj reforme sistema plata koja se tiče 450.000 zaposlenih? - Da uvedemo transparentniji i pravičniji sistem plata, da imamo jednu umesto gomile osnovica i da vrednujemo složenost posla - odgovornost, rizik koji zaposleni mogu da imaju tokom rada, a ne samo stručnu spremu. Važno je da građani znaju da se nikome neće smanjiti plata, a da kako se stvara prostor u budžetu, plate će se podizati onima koji su najmanje plaćeni u upravi, a brinu o zdravlju, obrazovanju i drugim potrebama naših građana.

Vašeg šefa Ivicu Dačića neki naprednjaci potkače kad god im se ukaže prilika. Vi na to upadljivo ćutite. Zašto? Da li se vi slažete s tim što funkcioneri SNS pričaju o Dačiću? - Uveren sam da vam je pogrešna percepcija, posebno imajući u vidu da predsednik SNS Vučić i predsednik SPS Dačić imaju izuzetnu ličnu i političku saradnju, a sve na dobrobit građana Srbije. Čak i ukoliko ima pojedinačnih nijansi na tu temu, mislim da su zaista efemerne u odnosu na značajne političke teme.

foto: Zorana Jevtić

Da li je SPS tu gde jeste, u Vladi, isključivo zahvaljujući Aleksandru Vučiću, kao što to kaže ministarka i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović? - Strateška saradnja SNS i SPS, bazirana na državotvornoj orijentaciji na realizaciji zajedničkih strateških ciljeva kako bi Srbija bila ekonomsko razvijena, socijalno pravedna država evropskih vrednosti, prevashodni je uzrok koji za posledicu ima da SPS nađe svoje mesto u Vladi Srbije.

Da li vi lično podržavate ideju predsednika Aleksandra Vučića da Srbija treba da se razgraniči s Albancima? Da li ste vi za razgraničenje s Albancima? - Smatram da je ovo istorijski trenutak kada državni razlog, mudrost, hrabrost moraju da prevagnu i u tom smislu u potpunosti podržavam sve ono što predsednik čini na tom polju, a na drugoj strani, smatram da je sramno od nekih da pokazuju licemerje zalažući se za mitomaniju, populizam i politikanstvo, ne vodeći računa o budućnosti čitave nacije, naše dece, našeg naroda i naših građana.

Kurir.rs/K.B/Foto:Zorana Jevtić

Ne menja stav I dalje sam za legalizaciju prostitucije

Vi ste za legalizaciju prostitucije. Da li bi to pitanje moglo da se pokrene za vreme mandata ove vlade? - Smatram da je to jedna od značajnih tema za koju ne verujem da će se u ovom trenutku naći prostora u širokom spektru državnih tema kojima se bavi ova vlada. Ali, naravno, i dalje sam pri istom stavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track