Najnovije vesti

DEMOKRATE TVRDE DA NEMA RASKOLA U STRANCI OKO ULASKA U SZS: Odlučivalo se u demokratskoj atmosferi i bez svađe
Foto: Marina Lopičić

opoziciono delovanje

DEMOKRATE TVRDE DA NEMA RASKOLA U STRANCI OKO ULASKA U SZS: Odlučivalo se u demokratskoj atmosferi i bez svađe

Politika

Demokratska stranka saopštila je danas, a u vezi sa, kako navode netačnim napisima u novinama i elektronskim medijima, da je sednica Glavnog odbora stranke, na kojoj se odlučivalo da li će biti deo SZS, protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola.

DS kaže da je jedan od osnivača SZS zato što je tako odlučila većina članova Glavnog odbora na sednici 2. septembra i da je od 200 prisutnih za tu odluku glasalo njih 180.

"Sednica je protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola" kaže se u saopštenju i dodaje da se "sve neistine i poluistine u pojedinim medijima odnose na dešavanja na sednici

Glavnog odbora u delu sednice koji je bio zatvoren za javnost, a plasiraju ih oni koji već izvesno vreme opstruišu rad DS i doturanjem lažnih informacija režimskim tabloidima nanose štetu organizaciji".

Navode i da odluci o učešću DS u formiranju SZS nije prethodila samo rasprava na sednici Glavnog odbora već se o njoj debatovalo i u drugim stranačkim organima.

Jedan od osnivača i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović izjavio je da nije glasao za ulazak u Savez za Srbiju jer o tome nije bilo debate, da ne valja što se čulo da su oni koji su protiv Saveza u stvari za Vučića, i da ne vredi mahati glasovima "za" SZS, kada su protiv osnivači stranke i "ceo poslanički klub".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...