OVDE SU DANAS VATROM, ŽICOM I MEHANIZACIJOM SPREČILI VUČIĆA DA PROĐE: Evo kako sada izgleda mesto gde su Albanci pravili haos! KFOR došao, pa brže bolje napustio lice mesta!  (FOTO)
Foto: Indeksonline

vučić zbog blokade nije mogao da dođe do sela banje

OVDE SU DANAS VATROM, ŽICOM I MEHANIZACIJOM SPREČILI VUČIĆA DA PROĐE: Evo kako sada izgleda mesto gde su Albanci pravili haos! KFOR došao, pa brže bolje napustio lice mesta! (FOTO)

Politika -

Nekoliko sati nakon što su predsedniku Vučiću zabranili da uđe u selo Banje, u Drenici gde su bile i postavljene blokade sada je mirno, čak su i snage KFOR -a napustile lice mesta.

Kako prenose prištinski mediji, barikada više skoro i da nema, ostali su samo traktori.

foto: Indeksonline

Albanci su traktorima, kamionima, žicama palivši gume pravili haos nedaleko od sela Banje koje je predsednik Srbije danas trebalo da poseti, nakon čega je Vlada Prištine Vučiću zabranila posetu ovom mestu iz bezbednosnih razloga.

Predsednik je ipak odlučio da krene alternativnim putem do sela, ali ga je nažalost policija zaustavila samo na 2 kilometra od barikada ne dozvolivši mu da ide dalje.

foto: Indeksonline

Vučića barikade na putevima, međutim, nisu sprečile da se, makar telefonom, i uz pomoć razglasa, obrati meštanima Banja, a o propustima u obezbeđenju i odluci vlade u Prištini da mu zabrani odlazak u Banje, planiran odobrenom posetom, izvestili su svi svetski mediji.

foto: Indeksonline

Albanci su čak postavljali barikade naočigled nadležnih i niko nije ništa preduzeo da ih spreči.

Iako je KFOR dužan da sprovodi mir i bezbednost, to se nije dogodilo.

Inače, odsustvo bezbednosne podrške i logistike u cilju ostvarenja planirane i ranije odobrene posete nije zasad naišlo na reagovanje međunarodne zajednice, osim što je EU izrazila žaljenje zbog otkazivanja posete Banjama.

(Kurir.rs/Indeksonline/Foto: Indeksonline)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja