DŽONSON RAZGOVARAO SA SRPSKOM PREMIJERKOM: Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje!
Foto: Printscreen

važna poseta!

DŽONSON RAZGOVARAO SA SRPSKOM PREMIJERKOM: Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje!

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa američkim senatorom i predsedavajučim senatskog Odbora za nacionalnu bezbednost, Ronom Džonsonom, razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i regionalnoj stabilnosti.

Premijerka je zahvalila senatoru Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog Beograda i Prištine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje", istakla je predsednica Vlade i naglasila da bi to bilo loše okruženje za razvoj biznisa i opstanak našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

Američki senator Ron Džonson, rekao je da se mora gledati u budućnost, i da u okviru svoje posete regionu to ističe kao osnovni princip.

Pohvalio je reforme koje sprovodi Srbija na svom evropskom putu i naglasio značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana.

Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje, zajednička je ocena premijerke i američkog senatora, ističe se u saopštenju.

Jučerašnja poruka koju je uputio predsednik Aleksandar Vučić bila je jasna: naši ciljevi su mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak Srbije i celog regiona", naglasila je premijerka Brnabić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track