Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Poseta Kini od izuzetnog značaja za našu zemlju
Foto: Beta

u planu potpisivanje sporazuma

MIHAJLOVIĆEVA: Poseta Kini od izuzetnog značaja za našu zemlju

Politika

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobarćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas, po dolasku u Peking, da je izuzetno važna poseta delegacije Srbije, na čijem je čelu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Kini.

"Mislim da je ovo veoma važna poseta, kao i svaka poseta koju predsednik Srbije čini, naročito kada pričamo o odnosima Kina I Srbija", naglasila je ona u izjavi novinarima.

Mihajlović je istakla da ne misli samo na strateško partnerstvo, već i na sve što se praktično dogodilo u odnosima u proteklih nekoliko godina.

"Nisu to samo ulaganja i dobri odnosi u infrafstrukturnim projektima, već i energetici, turizmu i industriji. Ova poseta će pokazati da nije samo infrastruktura koja je glavna, nego zajendo sa njom i ulaganja drugih kineskih kompanija u naš kineske kompanije", objasnila je MIhajlović.

Za Srbiju je, kaže, veoma važno što će tokom posete biti potpisano više sporazuma, između ostalih i finansijski ugovor za izgradnju obilaznica oko Beograda.

"Zna se ko su izvođači, a to su kineska Sinehidro zajedno sa Azvertom. Dugo smo pregovarali ovaj finansijski sporazum i veoma sam zadovoljna", rekla je ona.

Kada je reč o deonici autoputa Preljina-Požega, prenela je da je Eksim banka odobrila finansijski ugovor i da se očekuje da će narednih mesec dana biti i fizički potpisan.

"Nema prepreka da izgradnja te deonice počne 1. marta", uverena je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, Saša Đorđević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...