SRAMOTA! BOLESNICI NA LISTI ČEKANJA A ZLOČINAC SE BRČKA Merčep u banju upao preko veze
Foto: Profimedia

Zločinac umesto bolesnika

SRAMOTA! BOLESNICI NA LISTI ČEKANJA A ZLOČINAC SE BRČKA Merčep u banju upao preko veze

Politika -

Tomislav Merčep, osuđeni ratni zločinac koji zatvorsku kaznu umesto u zatvoru izdržava u banji, dobio je ovu povlasticu nauštrb više od sto teško obolelih pacijenata na listi čekanja za rehabilitaciju u Krapinskim toplicama!

Portal Index.hr objavio je tekst naslovljen "I Vanja je, poput Merčepa, imao dva moždana udara, njemu ne daju u toplice", u kojem se otkriva da je ratni zločinac dobio banjsko lečenje preko veze. Kako se navodi, za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice većina pacijenata čeka između godinu i po i dve i po godine.

- Za to vreme Tomislav Merčep iz zatvora, gde bi trebalo da izdržava kaznu za ratne zločine, obavi dve rehabilitacije. U tim istim Krapinskim toplicama. Za njega lista čekanja ne vredi. Za ratnog zločinca Tomislava Merčepa založio se ministar branitelja Tomo Medved, a ruke je dao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, opravdavajući letnje banjanje kriptičnim rečima. 'Postoje pacijenti koji su traumatizirani nakon inzulta', ustvrdio je ministar zdravstva o redovnoj letnjoj rehabilitaciji ratnog zločinca - piše Index.hr.

Merčep, koji je u vreme rata komandovao specijalnom policijskom jedinicom, osuđen je zbog ubistva 43 civila na sedam godina zatvora.

E. K./ Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track