VAŽAN DAN ZA PREDSEDNIKA SRBIJE U PEKINGU: Vučić danas sa kineskim liderom Si Đinpingom
Foto: AP

Očekuje se potpisivanje 2 važna protokola

VAŽAN DAN ZA PREDSEDNIKA SRBIJE U PEKINGU: Vučić danas sa kineskim liderom Si Đinpingom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Pekingu sa kineskim liderom Si Đinpingom i to će biti njihov peti susret za poslednje tri godine, a ovoga puta, u njihovom prisustvu, biće potpisana dva značajna protokola.

foto: Fonet/AP

U prisustvu dvojice predsednika biće potpisan okvirni sporazum između Vlade Srbije i Kine o obezbeđenu Srbiji koncesionog zajma za potrebe sprovođenaj projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, kao i ugovor o državnom koncesionom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beogarda na autoput E70/75, deonica most reko Save kod Ostružnice-Bubanj Potok.

Domaćini su skrenuli pažnju da kineski lider nema običaj da prisistvuje potpisuvanju ugovora ovog tipa. Vučić je najavio da će razgovor sa kineskim predsednikom iskoristiti i da mu iznese još jednu, novu ideju.

"Hoću da inovativnim tehnologijama Srbija ostvari komparativne prednosti nad zemljama regiona i Evrope. Imaću neke čudne molbe za predsednika Sija. Nadam se da se neće smejati i da će razumeti šta hoću", rekao je Vučić u nedelju.

foto: Fonet/AP

Vučić će, kako je sam rekao, nastojati i da obezbedi da Si krajem ove ili početkom sledeće godine ponovo poseti Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track