GDE SVE SEDE ŽUTI LOPOVI I KO JE SVE OD OPOZICIJE HTEO SA VUČIĆEM: Sevalo između Boška Obradovića i Siniše Malog, u svađu uskočio i Vladimir Orlić
Foto: Marina Lopičić

vruće u poslaničkim klupama

GDE SVE SEDE ŽUTI LOPOVI I KO JE SVE OD OPOZICIJE HTEO SA VUČIĆEM: Sevalo između Boška Obradovića i Siniše Malog, u svađu uskočio i Vladimir Orlić

Politika -

BEOGRAD - Tokom rasprave o izmenama i domunama Zakona o penzijsko-invalidskom osigranju danas se u Skupštini Srbije odvijala i svojevrsna polemika između poslanika vlasi i opozicije, a na temu "gde sve sede žuti lopovi".

Najpre je lider Dveri Boško Obradović izjavio da "Vučić nije imun na kadrove DS" te da u redovima SNS "sedi veliki broj žutih lopova", na šta je ministar finansija Sinisa Mali uzvratio Obradoviću da laže i obmanjuje građane.

"U redovima SNS trenutno sedi veliki broj žutih lopova i predstavnika dosovske vlasti - od Siniše Malog, Gorana Vesića, pa na dalje", tvrdio je Obradović, navodeći da je "Vučić pre godinu dana nudio Draganu Djilasu mesto potpredsednika u Vladi, ali je Djilas tu ponudu odbio".

On je aktuelnoj vlasti poručio da, ukoliko želi da bude poštena, najpre donese zakon o poreklu imovine.

foto: Beta/Nenad Petrović

"Ispitajte Djilasa, ispitajte sve nas iz opozicije, ali ispitajte i 24 stana Siniše Malog i tetkinu pomoć Aleksandru Vulinu da kupi stan u Beogradu…šta vas sprečava sedam godina da donesete zakon o ispitivanju imovine svih političara i tajkuna od 1990. godine do danas? Pa, zato što ćete da naiđete na žute lopove u svojim redovima i plus što ste unapredili lopovluk pa sada imate napredne lopove u vašim redovima. Zato vi ne donosite taj zakon", rekao je Obradović.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je Obradović navikao da laže i obmanjuje građane.

"Lagali ste i vi i svi koji su pričali o 24 stana. Uključili ste i moju porodicu u sve to i treba da vas bude sramota zbog toga. Ja sam sve radio časno i pošteno, kao što sam radio ceo svoj život. Vi na ovaj način kako se ponašate i ophodite, neka vama služi na čast, vama i vašoj porodici i bolje tu da stanem", rekao je

Mali.

Poslanik SNS Vladimir Orlić je rekao da mu je priča o tome da je Vučić nešto nudio Djilasu neverovatno smešna, poručivši Obradoviću: "svi ste vi poznati po tome što ste imali žarku želju da sarađujete sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem".

"Ali shvatite, to ne dolazi u obzir. Ne zanimate nas", poručio je Orlić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track