KUKAN: Srbija je ključan partner EU u regionu
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom

KUKAN: Srbija je ključan partner EU u regionu

Politika -

BRISEL - Predsedavajući delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan kaže da je Srbija lider EU integracionog procesa i ključan partner EU u regionu.

- Srbija je naš ključni partner u regionu i ubeđen sam da ćemo imati priliku da je pozdravimo u našoj EU porodici, izjavio je Kukan.

Eduard Kukan je tokom debate o nacrtu izveštaja o Srbiji u Spoljnoplitičkom odboru Evropskog parlamenta ocenio da je tekst Dejvida Mekalistera, uključujući i kompromisne amandmane poslanika, dobro izbalansiran i da će pomoći Srbiji da sagleda svoje jače strane, ali i slabosti u procesu EU integracija.

- Zemlja je na dobrom putu i vrlo je angažovana u ovom procesu. Srbija je lider u evrointegracionom procesu i ima jedinstvenu priliku da se refomiše i napreduje u EU, izjavio je Kukan. On je ocenio da su podneti amandmani na tekst izveštaja o Srbiji tu da ohrabre vlasti u Beogradu da se više posvete reformama u pravosuđu, vladavini prava, civilnim slobodama, slobodi medija, kao i napretku u paralmentrnim procedurama.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track