NASTAVLJA SE RAT OKO RIJALITIJA! VUKOSAVLJEVIĆ STAO UZ ĐILASA: Ono što je prikazivano u početku je DEČJE OBDANIŠTE u odnosu na ovo sad!
Foto: Marina Lopičić

Ministar prkosi kolegama u Vladi

NASTAVLJA SE RAT OKO RIJALITIJA! VUKOSAVLJEVIĆ STAO UZ ĐILASA: Ono što je prikazivano u početku je DEČJE OBDANIŠTE u odnosu na ovo sad!

Politika -

Klin i ploča! Iako su premijerka i ministri Stefanović i Vulin označili lidera Saveza za Srbiju kao rodonačelnika rijalitija, Vukosavljević uzvratio da su programi koje je on lansirao bili "dečje obdanište" u odnosu na one koji se sada emituju

Ministar kulture Vladan Vukosavljević ponovo je "gurnuo prst u oko" najmoćnijim kolegama u Nemanjinoj 11 - premijerki Ani Brnabić, potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih Nebojši Stefanoviću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu pošto se praktično uortačio s Draganom Đilasom, jednim od osnivača Saveza za Srbiju.

Iako se očekivalo da će se ograditi od Đilasa, koga su premijerka i ministri označili kao rodonačelnika rijalitija, Vukosavljević je podržao opozicionog lidera tvrdeći da su takvi programi koje je on lansirao bili "dečje obdanište" u odnosu na one koji se sada emituju.

- Ničiju podršku nisam tražio niti mi je ona potrebna. Ono što je prikazivano u početku je dečje obdanište u odnosu na ovo što imamo danas - izjavio je Vukosavljević u intervjuu za NIN na pitanje kako odgovara ministru Stefanoviću na konstataciju da mu ne smeta što ga brani Đilas.

foto: Marina Lopičić

Stefanović je izjavio da mu je čudno što Vukosavljeviću "ne smeta" podrška "oca rijalitija" Đilasa.

- Meni je zasmetalo što Vukosavljeviću ne smeta što je u njegovu zaštitu prvi pritrčao Đilas. To što njemu ne smeta da otac rijalitija u Srbiji bude njegov zaštitnik meni mnogo govori o Vukosavljeviću - kazao je on nedavno za Kurir.

Sve je, naime, počelo kad je Vukosavljević rekao da rijaliti programi "duhovno uništavaju narod" i predložio dodatno oporezivanje televizija koje emituju takav sadržaj. Brnabićeva ga je podsetila da je Đilas kuću Velikog brata izgradio u Pionirskom parku. Đilas je pak uzvratio da je porediti "Velikog brata" i "Zadrugu" jednako besmisleno kao porediti Brnabićevu i nemačku kancelarku Angelu Merkel. Reagovao je i ministar Vulin, koji je poručio da član Vlade ne može da bude na istoj strani s Đilasom.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je Vukosavljević na ovaj način pokazao da se složio s liderom opozicije:

foto: Fonet

- Pitanje je da li je njihovo razumevanje suštinsko ili se podržavaju samo na temi rijalitija. To svakako nervira ljude iz vlasti, ali ne verujem da će sad zato biti smenjen. Time bi mu se dao prevelik politički značaj.

Brnabićeva, Stefanović i Vulin juče nisu želeli da komentarišu novi istup kolege Vukosavljevića.

B. Bojić/Foto:Marina Lopičić

Optužbe Vukosavljević: Neko hoće moju funkciju Vukosavljević je ocenio i da kampanja koja se ovih dana, kako je kazao, vodi protiv njega ima za cilj da se neki naprednjaci domognu ministarske pozicije: - Lako nam je da zamislimo koliko u SNS ima pretendenata na svaku ministarsku funkciju i koliko su ti ljudi uložili svojih ambicija da bi se domogli neke funkcije, a pogotovu ministarske. Mislim da je i kampanja koja se ovih dana vodi protiv mene delimično deo te priče.

foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, u javnosti se pominje kao jedan od kandidata za ministra kulture. Ona juče nije odgovarala na pitanja Kurira i prozivke Vukosavljevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track