KURIR NA LICU MESTA! OKUPACIJA GAZIVODA: 60 do zuba naoružanih specijalaca ROSU blokirali sve puteve do jezera, situacija na ivici žileta!
Foto: EPA

napeto na kosovu

KURIR NA LICU MESTA! OKUPACIJA GAZIVODA: 60 do zuba naoružanih specijalaca ROSU blokirali sve puteve do jezera, situacija na ivici žileta!

Politika -

Oko 60 do zuba naoružanih specijalaca trenutno se nalazi u blizini Gazivoda, odnosno u Centru za ekologiju i razvoj sporta koji je nedavno otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Oni kontrolišu prilazne puteve samom jezeru, ali nisu ušli na branu elektrane niti ih ima u postrojenjima, saznaje Kurir na licu mesta.

"Nekoliko specijalca Rosu imaju fantomke na glavama" tvrde ljudi koji su na licu mesta.

"Jedno vozilo sa specijalcima ROSU se nalazi kod skretanja za Lučku Reku, jedno je kod skretanja za branu, jedno kod Međeđeg potoka... Ta su vozila vidljiva sa magistrale od Zubinog Potoka ka Brnjaku", tvrdi naš izvor.

Nakon informacije da su specijalci ROSU zauzeli veštačko jezero i HE Gazivode oglasio se potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila", saopšteno je iz kabineta Stefanovića.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto ilustracija: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track