PREMIJERKA BRNABIĆ OŠTRO O OPTUŽBAMA NA RAČUN GOVORA U UN: Nisam pominjala Rezoluciju 1244, to pričaju oni koji nemaju ništa pametnije
Foto: Tanjug/UN Photo

Besmislene spekulacije, ocenjuje predsednica Vlade srbije

PREMIJERKA BRNABIĆ OŠTRO O OPTUŽBAMA NA RAČUN GOVORA U UN: Nisam pominjala Rezoluciju 1244, to pričaju oni koji nemaju ništa pametnije

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je nije tačno da ona u Ujedinjenim nacijama u Njujorku nije pomenula rezoluciju 1244 i ocenila da su te tvrdnje potpuna besmislica.

foto: Tanjug/UN Photo

"Netačno je da ja u UN nisam pomenula rezoluciju 1244. Ja sam jasno i glasno pomenula rezoluciju 1244, dan pre, kada sam govorila u sklopu Akcija za mir i kada sam apelovala da se misija UNMIK ne smanjujuje ni u broju ni po mandatu i da se poštuje u potpunosti rezulucija UN 1244 SB. To svi znaju, a posebno onaj ko je bio u UN to zna", rekla je Brnabić na pitanje novinara da li to što nije spomenula tu rezoluciju u UN znači da je Srbija odustala od nje.

Ona je ocenila da su to "potpuno besmislene spekulacije nekog ko nema čime pametnije da se bavi, nego da širi lažne vesti".

"To što to nisam rekla u svom govoru na samoj Skupštini UN, u generalnoj debati, potpuno je jasno na šta sam mislila. Spomenula sam, spominjemo uvek, spominjemo na ; sastancima i to se najbolje vidi i po tome koliko je uspešna Vlada Srbije u povlačenju prizmanja jednostrano preglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, u odnosu na sve ranije vlade", rekla je ona.

foto: Printscreen Twiiter

Ona je istakla da postoje zemlje koje ne mogu da nađu papire kojima su priznale Kosovo i dodala da se "gospodin (Vuk) Jeremić time uopšte nije bavio".

foto: Dragana Udovičić

"Vi imate zemlje koje ne znaju gde su im papiri kojim su priznale Kosovo, a naša vlada, takozvani ministar na steroidima je putovao, nije sletao u Srbiju, ali nije tražio svim zemljama koje su rekle da su priznale Kosovo, nije tražio da pogleda papir", istakla je Brnabić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/UN Photo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja