VUČIĆ O DRAMATIČNOM UPOZORENJU JUNKERA DA JE BALKAN BURE BARUTA: Uloga Srbije je da sačuva mir i pređe preko provokacija iz regiona
Foto: Dragana Udovičić/Reuter

Poruke uzeti sa ozbiljnošću u obzir, ocenjuje predsednik

VUČIĆ O DRAMATIČNOM UPOZORENJU JUNKERA DA JE BALKAN BURE BARUTA: Uloga Srbije je da sačuva mir i pređe preko provokacija iz regiona

Politika -

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Sremskoj Mitrovici novo postrojenje fabrike "Labor Srb'' za obradu drveta, a nakon svečanosti usledila je konferencija za medije šefa države.

foto: Printscreen

On se na početku osvrnuo na poruku Žan Klod Junkera da će se ponoviti 90-te ukoliko bude kočen put Balkana ka EU, ocenivši je kao preteranu, ali i dodao da je uloga Srbije takva da čuva mir, pređe preko provokacija iz regiona, sačuvati i sebe i druge.

foto: Printscreen

"Sve što on kaže, treba uzeti sa velikom ozbiljnošću u obzir, Junker je ozbiljan čovek", kaže predsednik Vučić.

Šef države je naveo i da je najveća opasnost po državu kada nema ekonomsku bezbednost, a ima ogromnu stopu nezaposlenosti.

foto: Printscreen

"Regionalno je situacija u našim odnosima sa Prištinom problematična, ima i drugih tačaka na Balkanu, ali posao je službe da sagledava te bezbednosne rizike. Možemo da gledamo gde je naša pozicija i kako da izvučemo svoju zemlju iz svega toga. Građani Srbije ne treba da se plaše. Ako se neki nisu uplašili onih koji su pozivali na silovanje premijerke, ne znam šta bi bilo sporno kad predsednik kaže da ne vidi nikakav problem", zaključio je on.

(Kurir.rs/Foto: Reuters, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track