PETKOVIĆ: Janković svedoči da ne postoji alternativa državno odgovornoj politici
Foto: Fonet/UNS

Član glavnog odbora SNS

PETKOVIĆ: Janković svedoči da ne postoji alternativa državno odgovornoj politici

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković izjavio je večeras da činjenica da se lider Građanskog bloka 381 Saša Janković predstavlja kao oličenje nekakve alternativne politike svedoči da ne postoji alternativa državno odgovornoj politici predsednika države i SNS Aleksandra Vučića.

"Potpis za Jankovića i njegove saradnike jeste potpis protiv nezavisne i slobodne Srbije i potpis za svođenje naše države na nivo kolonije u kojoj će on biti guverner, i ogromna većina građana je toga srećom svesna", naveo je Petković povodom izjave Jankovića da se ideja o prikupljanju potpisa za smenu Vučića rodila u zemlji, jer građani žive sve lošije.

Petković je naveo da u Srbiji svako može da ostvaruje demokratsko pravo na slobodno političko delovanje, pa i Janković, "iako on u ne tako davnoj prošlosti kao zaštitnik građana demokratska prava nije priznavao Srbima sa Kosova i Metohije, koje nikada nije ni doživljavao kao građane Srbije".

"Pozivam sve gradjane koji podržavaju Srpsku naprednu stranku i politiku Vlade Srbije da dozvole Saši Jankoviću da nastavi da živi u iluziji da je bitan, jer Srbija je danas istinski demokratska zemlja, za razliku od vremena kada su moć odlučivanja imali Janković i njegova opoziciona sabraća. Bilo je to, podsetiću, vreme u kojem su ljudi, poput Ranka Panića, za drugačije političko mišljenje plaćali životom, i to vreme se nikada više neće ponoviti", naveo je Petković, a preneo SNS.

Dodao je da "Janković, koji je imao smelosti da kaže da bi samoproglašeno Kosovo primio u sve međunarodne organizacije i da bi mu štaviše dao dve stolice u Ujedinjenim nacijama, jeste alternativa Srbiji i svemu što je srpskom narodu sveto".

Janković je ranije danas izjavio da ideja o prikupljanju potpisa za smenu Vučića nije došla ni sa istoka, ni sa zapada, već da se rodila u zemlji jer gradjani žive loše, a predsednik deli građane i krši Ustav.

On je kazao i da Građanski blok 381 želi da promeni Srbiju, da zemlja iskorači iz postojeće matrice i pridruži se modernim i razvijenim zemljama u kojima lideri i predsednici snose odgovornost za ono što kažu ili učine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track