Dvodnevna poseta Astani

SVEČANOST UZ NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Vučić doputovao u Kazahstan, garda ispred predsedničke palate Akorda (KURIR TV)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Astanu, u zvaničnu dvodnevnu posetu Kazahstanu, na poziv predsednika kazahstanske države Nursultana Nazarbajeva.

foto: Kurir

U delegaciji koju predvodi predsednik Vučić su i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i gradonačelnici Beograda i Novog Sada Zoran Radojičić i Miloš Vučević.

foto: Kurir

Na aerodromu u Astani, predsednik Srbije dočekan je uz najviše državničke počasti, uz prisustvo Garde vojske Kazahstana.

foto: Kurir

Predsednik Nazarbajev dodeliće šefu srpske države odlikovanje - Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan, dok će Vučić dodeliiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici predsedniku Kazahstana.

foto: Kurir.rs

Nakon dodele ordena predviđen je sastanak dvojice predsednika.

Predsednik Srbije obićiće i Evroazijski univerzitet Gumiljov, gde će posetiti Muzej, te se obratiti studentima. Potom će predsedniku Vučiću biti dodeljena titula počasnog profesora i prisustvovaće otkrivanju table s njegovim imenom kao počasnog profesora u holu Univerziteta.

foto: Kurir

Predsednik Vučić sastaće se i s premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevim, posle čega će obojica prisustvovati poslovnom forumu "Kazahstan-Srbija".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track