ČEPURIN KOD VUČIĆA: Putin u Srbiji u januaru
Foto: Marina Lopičić

Susret na Andrićevom vencu

ČEPURIN KOD VUČIĆA: Putin u Srbiji u januaru

Politika -

Dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je preneo predlog predsednika Vladimira Putina da poseti našu zemlju u januaru.

Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd, kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda.

Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju, kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je rekao da je veoma počastvovan što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara sa predsednikom Putinom.

Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate te posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, uz očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti, a Vučić je rekao da će Srbija uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track