DVA MINISTRA NA DVA SAJMA: Mali merkao sprave za fitnes, a Nedimović kulen i slaninicu! (FOTO)
Foto: Tanjug/STR, TANJUG/ Jaroslav Pap

svako svoje...

DVA MINISTRA NA DVA SAJMA: Mali merkao sprave za fitnes, a Nedimović kulen i slaninicu! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali posetio je danas najveći regionalni Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja koji se ovog vikenda održava na Beogradskom sajmu.

foto: Tanjug/STR

Mali je veliki zaljubljenik u fitnes i rekreaciju, a redovni je učesnik Beogradskog maratona. U Hali 3 Beogradskog sajma predstavljeni su svi noviteti iz sveta fitnesa, najmodernije sprave, oprema i rekviziti, zatim trenažni programi...

Svim posetiocima omogućena su i besplatne medicinske analize, provere zdravstvenog i fitnes statusa kao i saveti o pravilnoj ishrani. Na sajmu se uporedo održava i Osmi evropski fitnes kongres na kome predavanja drže najeminetniji stručnjaci iz Srbije i Nemačke.

foto: Tanjug/STR

Dan ranije u Sremskoj Mitrovici otvoren je Prvi sremski poljoprivredni sajam "Agrosirm" i trajaće dva dana. "Ovo je prilika da srpski poljoprivrednici pokažu šta nude", rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede Srbije.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je podsetio i da je Vlada ove godine izdvojila dosta novca, tako da sa čak 50 odsto finansira cene alata za poljoprivrednu proizvodnju.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naveo je da traktore proizvođači dobijaju preko fonda IPARD, da se do sada prijavilo 396 proizvođača, da će u naredna dva meseca biti novi poziv i pozvao poljoprivrednike da apliciraju za ta sredstva.

1 / 7 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nedimović je ukazao i na podsticajne mere za mlade poljoprivrednike: "Imamo 1.276 aplikacija za mlade poljoprivrednike do 40 godina. Do 15. novembra biće izvršeno rangiranje prijavljenih, a ja smatram da ćemo sigurno 500 do 600 mladih grantova uspeti da isplatimo", rekao je ministar i dodao je da su za mlade proizvođače, koji počinju iz početka i nemaju svojih sredstava, omogućeni povoljni bankarski krediti.

(Kurir.rs/TanjugFoto: Tanjug/STR/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track