OŠTRO! ŽIVKOVIĆ PORUČUJE KOLEGAMA: Opozicija da štrajkuje glađu!
Foto: Ana Paunković

Radikalne mere ukolike se ne ispune zahtevi za fer izborima

OŠTRO! ŽIVKOVIĆ PORUČUJE KOLEGAMA: Opozicija da štrajkuje glađu!

Politika -

Ako se ne ispune zahtevi za „fer izbore“, opozicioni poslanici prete radikalnim merama

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da bi opozicija mogla u Skupštini Srbije da otpočne štrajk glađu kako bi naterala vlast da uvaži njihove zahteve za „fer i pravične izbore“! On ističe i da bojkot izbora, koji su neki predlagali, ne dolazi u obzir.

foto: Ana Paunković

"Borba za pravične i pravedne izborne uslove mora biti permanentna i dosledna. U toj borbi režim Aleksandra Vučića mora da oseti našu odlučnost i snagu i u tom cilju ne treba bežati ni od radikalnih rešenja. Bilo bi najbolje da naši zahtevi koji su utemeljeni u civilizaciji 21. veka budu odmah prihvaćeni, ali ako se to ne desi, treba ići i na proteste, demonstracije, pa i na kolektivni poslanički štrajk glađu kao poslednje rešenje", kaže Živković i dodaje:

"To znači da svi poslanici opozicije, ako dođe do nužnosti takvog rešenja, treba jednog dana da sednu u svoje klupe i da damo izjavu da ih nećemo napustiti dok se naši pravedni zahtevi ne ispune. Za sve to vreme nećemo ni uzimati hranu i pozvaćemo građane da se okupe ispred parlamenta. Ponavljam, to bi bilo krajnje, iznuđeno rešenje."

foto: Ana Paunković

Živković navodi da bi „cela ta procedura bila borba za prava građana na demokratski slobodni izbor“, a ne borba za privilegije poslanika, ali i podseća da takav potez nije samo "reč na papiru", već nešto što mu u političkoj borbi nije strano.

"Davne 1996.godine štrajkovao sam glađu sa zahtevom da se na lokalnim izborima u Nišu omogući kontrola opozicionim predstavnicima na biračkim mestima. Štrajk je uspeo i na tim izborima smo pobedili", objasnio je on.

(Kurir.rs/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track