POBUNA! NEZADOVOLJNI ŠUMADINCI PISALI NIKOLIĆU: Radomire, migrante vodi u Bajčetinu!
Foto: Marina Lopičić

POBUNA! NEZADOVOLJNI ŠUMADINCI PISALI NIKOLIĆU: Radomire, migrante vodi u Bajčetinu!

Politika -

Meštani kragujevačkih sela neće izbeglice u svom komšiluku, gradonačelniku prete da će pred Skupštinu doći s traktorima

Kragujevačka vlast, predvođena gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, odlučila je da u šumadijskim selima kupovinom napuštenih domaćinstava zbrine šest porodica migranata! Međutim, ova akcija, koju sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića sprovodi sa Danskim savetom, izazvala je burne reakcije među tamošnjim seljacima.

foto: Kurir

Oni ne žele migrante u svom komšiluku, a predsednici seoskih mesnih zajednica tim povodom potpisuju protestno pismo, i to na srpskom i arapskom jeziku. To pismo potpisalo je do sada 13 predsednika mesnih zajednica velikih sela.

- Kao grom iz vedra neba zadesila nas je vest da ste potpisali nekakvu saglasnost za naseljavanje migranta u šumadijskim selima, i još da im kupujete kuće - stoji na početku protestnog pisma namenjenog Radomiru Nikoliću, a koje se ovih dana potpisuje po šumadijskim selima.

foto: Kurir

Navode da će, ukoliko se odluka ne povuče, traktorima doći ispred Skupštine grada, pa da se s gradonačelnikom o ovom problemu „ispričaju oči u oči“.

- Radomire Nikoliću, sine Tomislava Nikolića iz Bajčetine podno Gledićkih planina, svoju odluku ćemo povući samo i jedino ako ovih šest porodica naseliš na tvojoj dedovini, tamo gde je, čujemo, zabranjeni grad - u Bajčetinu. Eto ti predloga, Bajčetina ima 16 stanovnika, imate helidrom i svu infrastrukturu. Naseli tamo migrante. Njih u porodici ima petnaestak prosečno i brzo ćeš doprineti razvoju Bajčetine i gružanskog kraja - dostojanstveno i održivo, što kažu Danci - poručuju šumadijski seljaci.

Nikolić se nije oglašavao, a iz Skupštine grada su kazali da je „pogrešno shvaćeno“ i da tu neće biti naseljavanja migranata.

Kurir / D. I.

Foto: Marina Lopičić, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track