UPRAVA NOVOG PAZARA DEMANTUJE NAČELNIKA POLICIJE: Znali su da bi pristalice Zukorlića mogle da upadnu na sednicu skupštine
Foto: Filip Plavčić

ne stišavaju se strasti

UPRAVA NOVOG PAZARA DEMANTUJE NAČELNIKA POLICIJE: Znali su da bi pristalice Zukorlića mogle da upadnu na sednicu skupštine

Politika -

Gradska uprava Novog Pazara odbacila je danas kao netačne navode načelnika Policijske uprave u tom gradu Rešada Džankovića da policija nije bila obaveštena o najavljenom prisustvu gradjana sednici lokalnog parlamenta tokom koje je došlo do incidenta.U saopštenju dostavljenom medijima, iz Gradske uprave su naveli da je gradonačelnik Nihat Biševac u nedelju, dan pre zasedanja Skupštine Novog Pazara, obavestio Džankovića da "postoje naznake da bi pristalice Stranke pravde i pomirenja (SPP) mogle da upadnu u skupštinu i prekinu njen rad".

Navodi se i da je Biševac pre početka sednice ponovo pozvao Džankovića i zamolio ga da policija bude prisutna u slučaju incidenata zbog procene da skupštinsko obezbedjenje neće moći da kontroliše situaciju.

"Nakon drugog prekida, kada nam je postalo jasno da će se situacija oteti kontroli, iz kabineta gradonačelnika je upućen mejl načelniku PU Novi Pazar u kome se pismeno traži asistencija policije jer Džanković nije reagovao na ranije telefonske pozive", piše u saopštenju.

Gradska uprava je navela da je tokom trećeg i "najopasnijeg" upada na sednicu, predsednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić više puta pozivala Džankovića, ali da je reakcija policije i tada izostala.

"Pitamo se na čiji je onda poziv Džanković odgovorio i poslao policijsko obezbedjenje tek kada je odbornik SPP-a Muamer Zukorlić došao u skupštinsku salu", stoji u saopštenju.

Navodi se i da sednicu Skupštine Novog Pazara nije prekidalo "više gradjana koji podržavaju različite odborničke grupe", kako je Džanković naveo u izjavi, već "organizovana grupa upošljenika Islamske zajednice u Srbiji, rodbina i pristalice Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenje".

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković juče je odbacio optužbe lokalne samouprave za pasivnost tokom incidenta u gradskoj skupštini navodeći da policija nije prethodno obaveštena o interesovanju gradjana da prisustvuju sednici.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track