VUČIĆ UŽIVO POSLE PANELA: Jeste, sinoć sam se sastao sa ljudima iz SNS u koje imam najveće poverenje, ne isključujem vanredne izbore... A otkud vi znate s kim sam se ja sastajao...
Foto: Kurir TV Printscreen

konferencija za novinare na beogradskom bezbednosnom forumu

VUČIĆ UŽIVO POSLE PANELA: Jeste, sinoć sam se sastao sa ljudima iz SNS u koje imam najveće poverenje, ne isključujem vanredne izbore... A otkud vi znate s kim sam se ja sastajao...

Politika -

Tamo u Svetskoj banci i MMF sve moji botovi, rekao je odgovarajući na pitanje kako komentariše skok Srbije na listi konkurentnosti za čak 5 mesta... Vidiš ti iz Koha ditore kako je lep Beograd? A vi braćo Makedonci, ima li lepšeg grada od Beograda...

BEOGRAD - Anu (Brnabić) ostavite na miru, ’ajd ostavite tu ženu na miru... Vešajte mene... A mogu da izmišljaju sve gadosti o meni, a odakle ti 5 miliona evra na računu?... A to si sve zaradio između 2007. i 2012, jel da - rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara posle panela na Beogradskom bezbednosnom forumu.

On se tako, odgovarajući na pitanja, osvrnuo na pretnje smrću koje je uputio poslanik Dveri Srđan Nogo, zatim pomenuo Vuka Jeremića, Dragana Đilasa...

foto: Printscreen Pink

- Znam ja i tog Noga i tog Jeremića i oni svi na jednu stranu a ne mogu protiv mene jednog - rekao je Vučić.

- E pa taj da veša nekoga neće moći, onaj da siluje neće moći... Postoji jedan dobar razlog - neće ih narod! A kad budu izbori... - rekao je Vučić i dodao: "Ali ako pritisak bude veliki i ako ljudi budu želeli izbore... ne mogu da sasvim isključim mogućnost da izadjemo u susret onima koji to hoće...

Na pitanje novinara da li je sinoć imao sastanak i da li je bio priče da će biti uskoro i vanrednih parlamentarnih izbora, odgovorio je sledeće:

foto: Printscreen Pink

"Imao sam sinoć sastanak sa ljudima iz SNS u koje imam najveće poverenje a redovni izbori su 2020, ali ako bude zahteva... A otkud vi znate s kim sam se ja sastajao.... Sastao sam se na mestu na kojem...

O stranim agentima u Srbiji

Na pitanje o prisustvu stranih agenata u Srbiji, on je rekao da je to pitanje za BIA, ali šira je lista... Nije to od juče, Beograd je oduvek bio i Meka i Medina za kontraobaveštajno delovanje... Ključno mesto za takve poslove...

O NATO i Makedoniji

Na pitanje makedonskih novinara da li će njihov ulazak u NATO uticati na Srbiju, Vučić je odgovorio: Srećan vam put, mi nećemo! Dodao je i da njihova odluka nema uticaja na Srbiju.

O napretku Srbije

Na pitanje kako komentariše napredak Srbije na svetskoj listi konkurentnosti za čak 5 mesta, predsednik je odgovorio: Tamo u Svetskoj banci i MMF sve moji botovi...Sve moji botovi i rade sve što im ja kažem... Šalim se, dodao je i rekao da je zadovoljan.

O Kosovu

- Vi mlađi ne govorite srpski? Aaaa oni stariji svi su govorili srpski, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje albanskih novinara iz Prištine o pregovorima sa Beogradom gde je ponovio da je za kompromis, ali da Priština mora da zna da Srbija ima i svoje interese, a ne samo neku listu želja koju je Priština ispostavila Americi i za koju samo čeka da oni izvrše pritisak na Srbiju.

Vidiš ti iz Koha ditore kako je lep Beograd?

- Vidiš ti iz Koha ditore kako je lep Beograd? A vi braćo Makedonci, ima li lepšeg od Beograda? Nema! Kako subjektivno? Nije, to je objektivno!, našalio se na kraju konferencije za novinare.

Odgovarajući na pitanje albanskog novinara pod kojim uslovima bi Srbija mogla da prizna Kosovo, Vučić je rekao da Beograd želi da razgovara sa Albancima o kompromisu ali da treba da se zna da i Srbija ima svoje interese i Kosovo ne doživljava kao nezavisnu i suverenu državu.

"Mi hoćemo da napravimo kompromis. Ali mora neko i u svetu u medju Albancima da shvati da Srbija ima svoje interese i svoje ljude. Ne može to da bude spisak vaših lepih želja, pa da pitate kada će nas Amerikanci naterati da to uradimo. Ako to čekate - nećete nikada dočekati. Nema te sile koja će Srbiju naterati da prizna nezavisnost. Moramo da razgovaramo i da rešenja budu bolna i za vas i za nas. Sve drugo nisu rešenja", rekao je on.

Vučić je dodao da je nemoguće rešenje po kojem bi Albanci bili srećni a Srbi nesrećni, već samo ono po kojem će obe strane biti nesrećne.

"Sve drugo nije rešenje i ne može biti. Samo ćemo kopati dublje rovove, a ja se nadam ne one vojne nego političke, a nama trebaju mir, sigurnost i bolji odnosi", rekao je Vučić.

foto: Kurir TV Printscreen

Vučić je ponovio da i Beograd i Priština moraju da delimično odstupe od svojih polaznih pozicija, jer je to smisao kompromisa.

On je ponovio da će Srbija biti u izuzetno teškoj situaciji ako dodje do prijema Kosova u Interpol i formiranja Vojske Kosova.

"Gledaćemo da se takve stvari ne dogode a kada se dogode, donosićemo odluke. Naš posao je da taj najgori scenario dovodjenja Srbije u nemoguću poziciju ne bude na sceni, ako do toga dodje bićemo u izuzetno teškoj poziciji", kazao je Vučić.

(Kurir.rs/Foto: TV Pink printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track