MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U SKUPŠTINI: Od legalizacije 3,9 milijardi dinara
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

u prethodne tri godine

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U SKUPŠTINI: Od legalizacije 3,9 milijardi dinara

Politika -

Od toga su jedinice lokalnih samouprava dobile 2,7 milijardi dinara, a 1,2 milijarde je u budžetu Republike Srbije

BEOGRAD - Država je od ozakonjenja objekata u prethodne tri godine prihodovala 3,9 milijardi dinara, izjavila je danas u skupštini potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

"Od toga su jedinice lokalnih samouprava dobile 2,7 milijardi dinra, a 1,2 milijarde je u budžetu Republike Srbije", rekla je Mihajlović tokom rasprave o predlogu izmena i dopuna Zakona o ozakonjenju objekata. Zakon o ozakonjenju objekata je donet u novembru 2015. godine.

Od tada je popisano 1,659 miliona bespravnih objekata i doneto je 183.000 rešenja o ozakonjenju, a Mihajlović kaže da je, sa druge strane, u periodu od 1997. do 2014. godine urađeno ukupno 150.000 rešenja o legalizaciji.

"Ssta ste radili vi više od 10 godina i kako ste mogli da dozvolite oko dva miliona nelegalno sagrađenih objekata.

Nije najveći broj bespravnih objekata nastao tokom devedesetih godina, već u periodu od 2000. do 2012. godine", poručila je Mihajlović poslanicima opozicije.

Ministarka je ponovila da objekti bez građevinske dozvole posle 2015. godine neće moći da se ozakone ni po predlogu izmena i dopuna Zakona o ozakonjenju objekata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track