TROJE MINISTARA BI NA ČELO BIA! VUČIĆ JE CILJAO NA NJIH?  Lončar, Vulin i Jadranka žele Gašićevu fotelju
Foto: Vladimir Šporčić

poželjno mesto

TROJE MINISTARA BI NA ČELO BIA! VUČIĆ JE CILJAO NA NJIH? Lončar, Vulin i Jadranka žele Gašićevu fotelju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi bar troje ministara želelo da vodi agenciju umesto svojih resora i da to svakako nije zbog dobrih primanja

Troje ministara za koje predsednik Aleksandar Vučić tvrdi da bi radije vodili BIA nego svoje ministarstvo najverovatnije su ministri zdravlja, odbrane i evropskih integracija: Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Jadranka Joksimović, otkrivaju sagovornici Kurira.

Naš izvor iz Nemanjine 11 kaže da ova trojka pokazuje najviše interesovanja za rad tajnih službi.

- Lončar i Vulin važe za ljude koji su pomalo i opsednuti službama, a Jadranka bi bila verovatno najsrećnija kada bi evrointegracije zamenila obaveštajnim radom. Ona obožava vojsku, policiju i bezbednosni sektor - objašnjava naš izvor.

Procena političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića jeste da je Vučić "gađao" jednu damu i dva gospodina iz Vlade Srbije.

- Dok razmišljam o Vučićevoj izjavi, u glavi mi se motaju dva muška i jedno žensko ime. Siguran sam da je suština Vučićeve izjave da ih pokoleba u toj aspiraciji - ocenjuje on.

Joksimovićeva za Kurir kaže da ne veruje da je predsednik na nju mislio, dok ministri Lončar i Vulin nisu odgovarali na naše pozive.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zoran Dragišić sa Fakulteta bezbednosti kaže da ministri na koje je Vučić mislio vrlo dobro znaju da su prozvani:

- Nije nimalo pohvalno to što ih je Vučić pomenuo i rekao zapravo da više vole da se bavi tuđim, a ne svojim poslom.

Analitičar Branko Radun smatra da ministara sa takvom ambicijom ima verovatno i više:

- Mnogima koji se bave politikom dečački je san da vode tajnu službu i sednu u Krcunovu fotelju. Kod nas je BIA kultna institucija. Skloni smo da mistifikujemo njenu ulogu i uticaj. Stvar je prestiža biti u tim vodama.

I. K./ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track