Najnovije vesti

JEREMIĆ KAŽE DA ĆE NJEGOVA STRANKA VODITI DRŽAVU: Đurić mu odgovara da se to nikada neće desiti
Foto: Dragana Udovičić, Kurir TV

politička prepirka

JEREMIĆ KAŽE DA ĆE NJEGOVA STRANKA VODITI DRŽAVU: Đurić mu odgovara da se to nikada neće desiti

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je danas da se Srbija nalazi u fazi "dubokog sna sa ponekim pulsom otpora" aktuelnoj vlasti koju je opisao kao "totalitarni režim zla".

"Narodna stranka je posejala nadu, seme pobune da se može reći ne i ja vam sada kažeme Narodna stranka je naredna stranka koja će voditi državu", kazao je Jeremić na sednici Glavnog odobra stranke.

On je funkcionere svoje stranke, ali i čitave opozcije pozvao da budu jedinstveni, kako bi u narednom periodu sačuvali dostojanstvo građana, tradiciju i izborili se protiv "zla koje neće otići samo od sebe".

Jeremić je trenutno stanje u zemlji pisao kao prokletu avliju.

"U prokletoj avliji nema sreće, nema pravde, postoji gospodar i njegova svita, a samo za njih ta avlija nije prokleta, za sve druge jeste", rekao je Jeremić i dodao je i da je glavni razlog zbog čega sam odlučio započene borbu, taj što se "korov i kancer se ne povlače sami od sebe".

Jeremić je na GO govorio o polažaju Srbije u svetu i tome da je ona pred izborom da bude "bedem" ekstremizmu sa Bliskog istoka, kako to žele velike sile, ili da bude "veliko trgovinsko čvorište". Govorio je i o Kosovu i Metohiji, pa je kazao da će se Srbija i Kosovo razgraničiti početkom 2019. godine.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je istinu da je njegova politika po pitanju Kosova "doživela krah", jer je shvatio da nije dobio podršku građana, ali da zapravo "iza kulisa" nastavlja da vodi politiku razgraničenja.

On je kazao da će Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači potpisati sveobuhvatni sporazum u prvom kvartalu naredne godine.

"Razgraničenje znači da sa one strane granice, koja više neće biti administrativna linija, da će ostati 90 odsto teritorije pokrajine KiM i delovi onoga što zovemo jug Srbije, a što Albanci zovu Preševska dolina", upozorio je Jeremić.

Dodao je i da razgraničenje znači da Kosovo postaje punopravni član Ujedinjenih nacija, što je uvod u stvaranje "Velike Albanije".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić rekao je da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast, jer, kako je rekao, Srbija nije njegova "prokleta avlija", već slobodna zemlja u kojoj odlučuju građani.

"Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala", poručio je Đurić, saopštila je SNS.

On je istakao da će u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba.

Đurić ocenjuje da su Jeremićevi gresi toliko veliki i neoprostivi da ih ne može sakriti ni čitava šuma laži i izmišljotina o navodnoj ugroženosti demokratije u Srbiji, jer građani shvataju da su oni ti koji danas odlučuju o sudbini države, a ne, kako kaže, "pitomci Katara i međunarodnih kriminalaca".

"Nije Srbija Jeremićeva prokleta avlija, već je slobodna zemlja koja je najzad ujedinjenjem građana iza državotvorne politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića povratila pravo da suvereno odlučuje o svojoj budućnosti", istakao je Đurić.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...