BRNABIĆEVA: Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje! Zbog podrške naprednjaka razmišljam da se učlanim u SNS
Foto: Dragana Udovičić

slika srbije se u svetu promenila

BRNABIĆEVA: Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje! Zbog podrške naprednjaka razmišljam da se učlanim u SNS

Politika -

BEOGRAD - Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

Ona je naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se sa njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisnog rešenja koje nudi Srbija.

"Ne smemo da imamo dodatno postavljanje crvenih linija. Nama je Nemačka iskren partner, nemačke kompanije značajan su segment srpske ekonomije. Važno je da se s njima razumemo i važno je da s njima razgovaramo", naglasila je Brnabićeva.

Ona je napomenula da su Beograd i Priština još daleko od postizanja kompromisnog rešenja i da je pitanje da li će ga i biti, te da dijalog može dodatno samo da opterećuje postavljanje crvenih linija.

Srbija je, kako je rekla, ranije imala vlade koje su vodile neodgovornu i neozbiljnu politiku, gde se jedno pričalo u Briselu, drugo u Moskvi, treću u Vašingtonu, a da se sada, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, vodi dosledna i ozbiljna politika i da je Srbija danas pouzdan partner.

"Danas oni nas slušaju, čuju nas, stav SAD se promenio. Ranije se Srbija ni za šta nije pitala, imali smo nametnuta rešenja, crvene linije. Danas nema crvenih linija i, ako se Beograd i Priština dogovore oko kompromisa koji će dugoročno doneti mir i stabilnost, onda je to prihvatljivo za SAD", zaključila je premijerka.

Ima podršku naprednjaka

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da od početka rada u Vladi Srbije, još dok je bila ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ima iskrenu podršku naprednjaka, što je navelo na razmišljanje da se učlani u Srpsku naprednu stranku.

"SNS me je podržao od prvog dana kada sam postala ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, podržali su me u Skupštini Srbije, kada je bilo najvažnije. Nikada mi nije nametano da budem član stranke i nikada ta podrška nije zavisila od toga da li sam član stranke ili nisam", rekla je ona za Pink tv.

foto: Marina Lopičić

Nije sigurna, kako kaže, da osim naprednjaka postoji još neka stranka koja tako podržava nekoga ko nije član stranke.

Podrška SNS-a zavisila je od toga koliko radi, koliko je posvećena Srbiji i poslu koji obavlja, koliko je uporna...

"To me je navelo na razmišlanje da se učlanim u SNS", zaključila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track