ZORANA MIHAJLOVIĆ U SPOMEN-SOBI KOSMETSKIM ŽRTVAMA: Pravda koja deli po nacionalnosti nije pravda
Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Istinska vera obavezuje nas na pravdu

ZORANA MIHAJLOVIĆ U SPOMEN-SOBI KOSMETSKIM ŽRTVAMA: Pravda koja deli po nacionalnosti nije pravda

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas, tokom obilaska Spomen-sobe "Kosmetske žrtve" u Beogradu, da tu treba dovesti i predstavnike drugih zemalja kako bi videli kakvi su zločini počinjeni nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Žao mi je što nisu privedeni pravdi svi oni koji su zločine počinili. I nisu sporni naši političari, ali ovde treba da dovedemo i predstavnike drugih zemalja, da vide zločine nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Istinska vera obavezuje nas na pravdu, ali i na budućnost i razvoj", rekla je potpredsednica Vlade Srbije a preneo njen kabinet.

Ona je u prisustvu porodica nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji rekla da se ne sme praviti razlika medju žrtvama i da se zločini ne smeju deliti prema tome kom narodu pripadate, jer kako je ocenila, "to onda nije pravda".

"Ne samo da ne smemo da zaboravimo zločine, već treba da učinimo da ovu spomen-sobu svi vide i da se borimo dok smo živi da dodjemo do pravde i da zločin bude kažnjen", izjavila je Zorana Mihajlović koja se upisala u knjigu utisaka "Kosmetske žrtve".

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić kazao je da je Spomen-soba "Kosmetske žrtve" tužno mesto, mesto tragedije i borbe za istinom i pravdom.

"Ovo je multietnička soba sećanja na Srbe, ali i Rome, Gorance i Albance ubijene na pravdi Boga od strane zločinačke OVK. Žao mi je što kosmetske žrtve neće dočekati pravdu i što su pojedini zločinci oslobodjeni", rekao je Spasić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track