NOVI SAD: Zajednička sednica Vlade Srbije i AP Vojvodine (FOTO)
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

obilazak biosensa i svečanost u institutu za ratarstvo i povrtarstvo

NOVI SAD: Zajednička sednica Vlade Srbije i AP Vojvodine (FOTO)

Politika -

NOVI SAD - Zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine počela je danas u Novom Sadu.

Sednici, u zgradi Pokrajnske vlade, predsedavaju premijerka Srbije Ana Brnabić i vojvođanski premijer Igor Mirović.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Po završetku sednice, Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija potpisaće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međunarodnu regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić. Nakon toga, Brnabićeva i Mirović obratiće se medijima. Ovo je treća zajednička sednica državne i pokrajinske vlade u poslednje dve godine.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prva je održava u Novom Sadu 22. oktobra 2016, a druga u Beogradu 6. oktobra prošle godine.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prethodno je premijerka Brnabić u Novom Sadu prisustvovala obeležavanju 80. godišnjice Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i obišla radove na izgradnji Naučno-tehnološkog parka, upoznala se s radovima na izgradnji Studentskog kulturnog centra i zgrade Instituta Biosens.

Brnabić: Ovo će biti centar evropske izvrsnosti

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Novom Sadu da će budući Naučno-istraživački park, Institut Biosens i Studentski kulturni centar (SKCNS) biti centar izvrsnosti ne samo Srbije nego i evropske izvrnosti za digitalnu poljoprivredu.

"Ovo će biti centar ne samo naše nego i evropske izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu, i ja sam izuzetno ponosna na to. Dva projekta se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke, a SKCNS našim sredstvima, pola iz budžeta Republike Srbije, a pola iz budžeta pokrajine", istakla je na kraju premijerka Srbije.

"Imamo, samo sa ova dva objekta, oko 36.000 kvadrata infrastrukture samo za nauku. Od prvog januara ćemo pokrenuti i fond za nauku i još jedan fond koji će se baviti samo naučno-istraživačkom delatnošću", dodala je premijerka i napomenula da je u prethodnom periodu nedostajala bolja saradnja između fakulteta i privrede.

(Kurir.rs/Tanjg/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track