MINISTARKA OPTUŽUJE ŠEFA SRS DA ČUVA BIVŠEG SABORCA: Šešelj štiti Tomine vikendice od rušenja
Foto: Zorana Jevtić

Hit

MINISTARKA OPTUŽUJE ŠEFA SRS DA ČUVA BIVŠEG SABORCA: Šešelj štiti Tomine vikendice od rušenja

Politika -

Mihajlovićeva kaže da lideru SRS smetaju Nikolićeve vikendice na Savi, a i sam krši zakon. Uz to, dodaje, upravo je Šešelj na vlasti na Novom Beogradu, koji je, uz Grad, nadležan da sruši kuće bivšeg predsednika

Vojislav Šešelj, lider radikala, onomad je srčano upozoravao da Tomislav Nikolić svojim nelegalnim vikendicama tik uz Savu krši zakon, a danas, prema rečima nadležne ministarke Zorane Mihajlović, i sam to radi jer za renoviranje kuće u Hrtkovcima nije tražio potrebne dozvole od opštine.

foto: Filip Plavčić

I ne samo to, Mihajlovićeva je u razgovoru za Kurir praktično optužila Šešelja da čuva Nikolićevu divlju gradnju jer je za uklanjanje nelegalnih objekata uz Savu, pored Grada Beograda, nadležna i opština Novi Beograd, gde su radikali deo vlasti!

foto: Zorana Jevtić

- Ko je od koga uzeo pelcer za nelegalnu gradnju (Nikolić od Šešelj ili obrnuto), ne znam, ali znam da je i u jednom i u drugom slučaju prekršen zakon. Vidim da se lider SRS Vojislav Šešelj vrlo unervozio i uvredio zato što sam ukazala javnosti da je prekršio zakon. Kao neko ko se kune u pravdu i poštenje i ko uvek drugima drži moralne i političke pridike, Šešelj je bio obavezan da prijavi radove na adaptaciji i rekonstrukciji kuće koju je kupio u Hrtkovcima i da za to dobije dozvolu. To nije uradio i prekršio je zakon, a zaprećena kazna ide od šest meseci zatvora - kaže ministarka građevine za naš list i dodaje:

foto: Twitter Printscreen

- I kuća koju je kupio nije legalna, ali su njegovi poslanici naveli da je u postupku legalizacije, što je za pohvalu. S druge strane, Šešelju smetaju vikendice koje pripadaju porodici Tomislava Nikolića, koje ne mogu da budu ozakonjene, kao ni sve one kuće na Savi. Ali, za uklanjanje nelegalnih objekata nadležni su opština Novi Beograd, koja je u obavezi da ima program za rušenje nelegalnih objekata, i Grad Beograd. Samo da podsetim da je SRS deo vladajuće koalicije sa Šapićem na Novom Beogradu, tako da ne znam ko je Šešelja i njegovu stranku sprečavao da radi ono što je po zakonu dužan.

Podsetimo, ministarka je rekla u Skupštini Srbije da je Šešelj prekršio Zakon o planiranju i izgradnji, jer nadležnim organima nije prijavio radove na kući u Hrtkovcima, koju je nedavno kupio. Kako je navela, on je kuću obnovio bez dozvole, a morao je da prijavi radove opštini i za to dobije dozvolu. S druge strane, Šešelj je kazao da je kupio nelegalizovanu kuću, ali da je bila u postupku legalizacije i da je fasadu na kući popravio dok taj postupak nije bio završen. Kuća je, naveo je, nedavno i legalizovana.

Kurir.rs/K.Blagović/Foto:Zorana Jevtić

Istorijat afere "Tomine vikendice"

- Kurir prvi objavio slike vikendica 2012, kada je uslikao Nikolića kako kosi travu ispred jedne od kuća - Ubrzo se saznalo da su vikendice nelegalne i da nikada neće moći da budu legalizovane jer su na samom priobalju - Vikendice su u vlasništvu Nikolićevih sinova Radomira i Branislava - Ministarka Mihajlović je u više navrata kazala da će vikendice pored vodotokova biti srušene - Svi nadležni su se prali od odgovornosti, mada je rešavanje ovog problema u nadležnosti opštine Novi Beograd i Grada - I sam Nikolić je pozvao da se sruše vikendice njegove dece, ako to traži zakon, i zamolio da se kuće drugih ljudi na priobalju ne diraju - Vikendice Nikolićevih sinova i dalje stoje gde su bile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track