MIHAJLOVIĆEVA NAJOŠTRIJE OSUDILA JEREMIĆEVE UVREDE NA RAČUN PREMIJERKE: Jezik mržnje i uvrede nam ne mogu doneti ništa dobro! Radite, Vuče na sebi, izlečivo je
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade, Printscreen

reagovanje

MIHAJLOVIĆEVA NAJOŠTRIJE OSUDILA JEREMIĆEVE UVREDE NA RAČUN PREMIJERKE: Jezik mržnje i uvrede nam ne mogu doneti ništa dobro! Radite, Vuče na sebi, izlečivo je

Politika -

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kritikovala je danas Vuka Jeremića zbog uvreda na račun premijerke Ane Brnabić a povodom njenog obraćanja na obeležavanju godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Jeremić je na svom Tviter nalogu napisao: "Na pitanje o značaju prisajedinjenja Vojvodine Srbiji 'premijerka' Ana Brnabić je rekla da uvek kada se govori o tom datumu treba napomenuti da Srbija ima dobru saradnju s Mađarskom?! Neobrazovana, od morala i dostojanstva operisana karikatura." Mihajlovićeva kaže tim povodom da lideri tzv. opozicije iz Saveza za Srbiju nastavljaju sa sramnim uvredama i širenjem govora mržnje u javnosti.

"Kao da ih nedavni pozivi na silovanje i bešenje predsednice Vlade nisu dovoljno opametili, jedan od njih, Vuk Jeremić, nastavlja sa vređanjem i pokazivanjem mržnje prema ženama", kaže Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je istakla da je u vremenu kada se celo društvo bori protiv nasilja nad ženama neprihvatljivo da neko, ko se naziva predsednikom političke stranke, ponaša prostački i nasilnički.

"Jezik mržnje i uvrede nam ne mogu doneti ništa dobro. Kojoj god političkoj opciji da pripadamo ne smemo dozvoliti sebi ovakvo ponašanje. Vuk Jeremić i družina nam, zapravo, pokazuju kako bi se ophodili prema ženama u Srbiji da su na vlasti. Radite, Vuče na sebi, izlečivo je!", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da političari mogu iznositi različite stavove, ali da je svako vređanje na nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi nedopustivo.

"Moramo graditi društvo nenasilja i kulturu poštovanja drugih, bez obzira kojoj naciji pripadaju, kojoj veri se priklanjaju i kog su seksualnog opredeljenja", zaključila je ona, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track