RADNO U SKUPŠTINI: Danas o oružju, municiji, policiji i nasilju na sportskim terenima, Kuburović obrazlaže zakone
Foto: Marina Lopičić

Pun dnevni red

RADNO U SKUPŠTINI: Danas o oružju, municiji, policiji i nasilju na sportskim terenima, Kuburović obrazlaže zakone

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas razmatra više zakonskih rešenja, među kojima su izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koje treba da podignu stepen bezbednosti na njima.

Kako se navodi u obrazloženju zakona, usvajanje tih rešenja omogućiće prvenstveno MUP-u i pravosudnim organima da efikasnije preduzimaju mere i radnje u cilju suzbijanja nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a pravim navijačima i ljubiteljima sporta omogućiti da se osećaju bezbedno i da uživaju u sportu.

Name, Skupština Srbije počela je danas raspravu o više zakonskih predloga, među kojima je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti koje u parlamentu obrazlaže ministarka pravde Nela Kuburović.

Sednica koja je bila najavljena za 12 časova kasnila je 45 minuta, a prema rečima predsednice parlamenta, to se dogodilo zbog obaveza ministara.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama kojima se stvaraju uslovi za efikasnije sprovođenje zaštite od elementarnih i drugih nepogoda, što će, kako se očekuje, doprineti povećanju stepena bezbednosti građana.

Poslanici će raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o policiji, o bezbednosti saobraćaja na putevima, o detektivskoj delatnosti, o privatnom obezbeđenju, o zaštiti od požara, kao i o kritičnoj infrastrukturi.

Pred poslanicima je Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, o dobrovoljnom vatrogastvu, zatim izmene i dopune Zakona o uređenju sudova, o parničnom postupku.

Takođe, na dnevnom redu je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Skupština će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, Predlogu zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Predlogu zakona o lobiranju, Predlogu zakona o overevanju potpisa, rukopisa i prepisa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track