TIJANIĆ JE GRMEO U STUDIJU! ŽESTOKA SVAĐA SA LEČIĆEM SE PAMTI I DANAS: Uhapsili su 12.000 ljudi, u medijima su imali veću vlast od MILOŠEVIĆA! Pogledajte kako živi svet, a kako žive oni! (VIDEO)
Foto: Youtube

oštro sučeljavanje stavova PRE 15 GODINA

TIJANIĆ JE GRMEO U STUDIJU! ŽESTOKA SVAĐA SA LEČIĆEM SE PAMTI I DANAS: Uhapsili su 12.000 ljudi, u medijima su imali veću vlast od MILOŠEVIĆA! Pogledajte kako živi svet, a kako žive oni! (VIDEO)

Politika -

Pre nekoliko dana navršilo se pet godina od smrti jednog od najpoznatijih novinara sa ovih prostora - Aleksandra Tijanića.

Iznositi biografske podatke o njemu, ko je bio šta je radio, kako je pisao - nema za tim potrebe. Svi znaju koliko je bio veliki novinar, slagali se sa njim ili ne.

Ono što je zanimljivo su njegovi televizijski dueli koje je imao sa pojedinim političarima tokom svoje novinarske karijere.

Ove godine je 15 godina od jednog takvog duela. Tijanić protiv tadašnjeg ministra kulture Branislava Lečića. Ili bolje možda reći - Tijanić protiv DOS-a.

U svakom slučaju... Godina je 2003. u studiju Olja Bećković, Dragan Kojadinović, Branislav Lečić i Aleksandar Tijanić.

- Kako je moguće da je on novinar za svaki režim?, upitao je Lečić.

- Kao i lekar za svaki režim. Hirurzi kad se promeni režim ne napuštaju posao. Samo čitaoci odlučuju da li sam ja za svaki režim ili ne. I dok me čitaju ja pišem, odgovorio je Tijanić i onda nastavio:

"Ovo šta ja njima radim je ništa u odnosu na ono što su oni uradili Srbiji, i šta bi njima uradio običan građanin kada bi se dočepao u oduševljenju nekog od članova te vlade. Zašto oni idu sa 20 telohranitelja? Zašto idu sa blindiranim džipovima? Zato što ih narod voli? Oni su grupa koja je u medijima imala procentualno i dubinski veću vlast nego što je Sloba imao na vrhuncu svoje vlasti."

Na pitanje Olje Bećković da li je dozvoljeno za nekoga pisati da je kreten, Tijanić kaže:

"Čovek sedne i napiše tužbu i ja onda na sudu dokazujem da li je kreten ili nije. I osudi me sud i odem u zatvor. Niko ne može da me natera da biram reči kad pišem o ljudima koji su uradili šta su uradili za ove tri godine. Koji su uhapsili 12.000 ljudi. Pogledajte kako živi svet, a pogledajte kako oni žive. I gde žive. A to će se sve otkriti. Samo lagano..."

Kurir.rs/Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track