BEĆKOVIĆ ISMEJAO ODLUKU DA GA NE PUSTE U CRNU GORU: Imponuje mi da jednoj članici NATO bezbednost može da ugrozi jedan pesnik
Foto: Marina Lopičić

reakcija

BEĆKOVIĆ ISMEJAO ODLUKU DA GA NE PUSTE U CRNU GORU: Imponuje mi da jednoj članici NATO bezbednost može da ugrozi jedan pesnik

Politika -

Akademik Matija Bećković, povodom rešenja crnogorske policije kojim mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru, prokomentarisao je da mu vrlo imponuje da jednoj članici NATO-a može bezbednost da ugrozi jedan pesnik.

Bećković je rekao da ne zna da li se rešenje crnogorske policije odnosi na njega živog ili mrtvog pošto je, kaže, nameravao da, kada umre, živi u Crnoj Gori.

"To mi vrlo imponuje da jednoj clanici NATO pakta može bezbednost da ugrozi jedan pesnik", istakao je Bećković za RTS.

Navodi da ga ne čudi što su njemu zabranili ulazak u Crnu Goru, ali ga, kaže, čudi što je zabranjeno i pojedinim istoričarima, jer "to nije bilo ni u starim vremenima".

Iz crnogorske vlade saopšteno je da je prelazak državne granice uskraćen književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, jer "ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja