MINISTARKA KUBUROVIĆ PRED POSLANICIMA: Skupština nastavila raspravu o setu pravosudnih i policijskih zakona
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

Radno u Parlamentu

MINISTARKA KUBUROVIĆ PRED POSLANICIMA: Skupština nastavila raspravu o setu pravosudnih i policijskih zakona

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o više zakonskih predloga, među kojima je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji je uz set pravosudnih zakona obrazložila ministarka pravde Nela Kuburović.

foto: Printscreen

Set policijskih zakona obrazložio je prošle sedmice ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koje treba da podignu stepen bezbednosti na njima. Poslanici raspravljaju o izmenama Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama kojima se stvaraju uslovi za efikasnije sprovođenje zaštite od elementarnih i drugih nepogoda, što će, kako se očekuje, doprineti povećanju stepena bezbednosti građana.

Biće reči i o izmenama i dopunama Zakona o policiji, o bezbednosti saobraćaja na putevima, o detektivskoj delatnosti, o privatnom obezbeđenju, o zaštiti od požara, kao i o kritičnoj infrastrukturi. Pred poslanicima je Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, o dobrovoljnom vatrogastvu, zatim izmene i dopune Zakona o uređenju sudova, o parničnom postupku.

foto: Printscreen

Skupština raspravlja i o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, Predlogu zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Predlogu zakona o lobiranju, Predlogu zakona o overevanju potpisa, rukopisa i prepisa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track