PROKLETSTVO PRATI SOCIJALISTE: Milićević se u šok-sobi bori za život, njegov udes je peta nesreća u crnoj seriji SPS, "NEK IM JE BOG U POMOĆI"
Foto: Dragana Udovičić, Patak online

Nije bilo tragova kočenja na pravcu bez krivine

PROKLETSTVO PRATI SOCIJALISTE: Milićević se u šok-sobi bori za život, njegov udes je peta nesreća u crnoj seriji SPS, "NEK IM JE BOG U POMOĆI"

Politika -

Đorđe Milićević, poslanik SPS, rano ujutru doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede opasne po život. Milićević je juče dva puta operisan, a kada je primljen u valjevsku bolnicu, samo mu je koža stomaka držala unutrašnje organe, dok mu je trbušna maramica bila pokidana.

Ivica Dačić, lider SPS, u razgovoru za Kurir kaže da veruje da će se Milićević oporaviti uz opasku da, kad se uzmu u obzir saobraćajne i ostale nezgode koje su se dešavale funkcionerima ove stranke, izgleda kao da bog iskušava socijaliste.

foto: Zorana Jevtić

Do nezgode je došlo oko pet sati ujutru u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac. Sumnjivo je to što je Milićevićev vozač Dejan Jakovljević (34), koji je bio za volanom "škode oktavije", sleteo na delu puta gde je čist pravac, bez krivine i udario u podzid. To što su obojica bili vezani sigurnosnim pojasom i što se vozilo kretalo brzinom između 65 i 70 kilometara na sat spaslo im je život. I Jakovljević je zadobio teške povrede, a kako saznajemo, na mestu nezgode nije bilo tragova kočenja. Oni su se vraćali iz Beograda za Valjevo, odakle su obojica. Borba valjevskih hirurga da zaustave unutrašnje krvarenje Milićeviću trajala je nekoliko sati, a u pomoć im je pristigao i profesor Vladimir Đukić.

- Stabilizovani su vitalni parametri i povređeni se nalaze u šok-sobi. U pitanju su poliotrauma, višestruke telesne povrede ekstremiteta trupa abdomena opasne po život, ali su hirurzi stabilizovali stanje. Dok god je pacijent u šok-sobi, nemoguće je reći da li je životno ugrožen ili ne - rekla je portparolka valjevske bolnice Kristina Paramentić.

A kako Kurir nezvanično saznaje, Milićević je zadobio masivne unutrašnje povrede stomaka.

-

foto: Dragana Udovičić

Kada je primljen u bolnicu, praktično, samo mu je koža držala unutrašnje organe, a trbušna maramica je bila pokidana. Ne znamo da li je to posledica pojasa ili vazdušnog jastuka. Kada je završena prva operacija, Milićević je bio upućen na skener, ali je odmah vraćen ponovo u operacionu salu zbog unutrašnjeg krvarenja. Što se tiče vozača, njemu su smrskane obe potkolenice i ima i druge povrede - navodi naš sagovornik iz valjevske bolnice.

Svi u šoku

Šef socijalista veruje da će Milićević izdržati i da će se sve dobro završiti. Pre ove saobraćajne nezgode funkcioneri SPS Slavica Đukić Dejanović (prošle godine) i Dejan Radenković (pre nekoliko godina) imali su ozbiljne saobraćajne nezgode, dok je ministra Aleksandra Antića mogla da ubije ledenica da nije imao šlem na glavi. Sve ukupno, kaže Dačić, izgleda kao da bog iskušava socijaliste.

- Bio sam šokiran kad sam dobio vesti. Stalno sam na vezi s kolegama iz stranke. Verujem da će sve biti u redu, nadam se da će da se izvuče, jak je on, mlad. Kao da nas bog iskušava - kaže Dačić za naš list.

Sličnog je mišljenja i funkcioner ove stranke Vanja Vukić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Milićeviću želim brz oporavak. Sada je on doživeo nezgodu, pre njega Slavica, Radenković... Ne znam šta je ovo s nama socijalistima... Nek nam je bog u pomoći - kaže Vukić.

U valjevsku bolnicu, dok je još trajala operacija, stigla je delegacija SPS predvođena Žarkom Obradovićem.

Bio na slavi kod kuma

Kako saznajemo, Milićević je u četvrtak po podne bio na slavi kod kuma, a uveče je prisustvovao pretpremijeri filma "Zaspanka za vojnike" u beogradskom Sava centru. Nakon toga, pretpostavlja se da je bio na nekom koktelu, odakle je krenuo ka Valjevu.

- Njegova žena Vesna se čula s njim oko ponoći, međutim, pošto nije došao kući narednog jutra i nije se javljao na telefon, prvo je pomislila da je ostao da prespava u Beogradu, ali joj je bilo čudno što joj se nije javljao na telefon. Kada se na telefon nije javio ni njegov vozač, Vesna je pokušala od njegovih saradnika iz SPS da dobije neku informaciju o njemu. Kasnije je i saznala šta se dogodilo - navodi naš sagovornik iz valjevskog odbora SPS.

Supruga Vesna Milićević: Molimo se da sve prođe dobro

Supruga Đorđa Milićevića Vesna rekla je juče da je njen muž van životne opasnosti. Ona se oglasila ujutru, dok je njen suprug bio na operaciji.

- Molimo se da sve protekne u najboljem redu - poručila je ona.

Sve nezgode socijalista

- novembar 2018. Saobraćajna nezgoda u kojoj je teške povrede zadobio poslanik SPS Đorđe Milićević i njegov vozač

- mart 2017. Ministarka Slavica Đukić Dejanović imala je udes kod Vranja, transportovana je u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, gde je operisana (imala prelom nadlaktne kosti)

- decembar 2014. Ministru Aleksandru Antiću tokom davanja izjave pala velika ledenica na glavu. Od siline udarca se zateturao, a šlem mu je pukao na dva mesta.

- januar 2007. Poslanik SPS Dejan Radenković imao nezgodu na Božić, proklizao je i došlo je do prevrtanja auta na krov. Srećom, ostao je nepovređen.

(K. Blagović - S. Stevanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track