STEFANOVIĆ SE SASTAO SA KONGRESMENOM POOM: Saradnja srpske policije sa američkim agencijama za sprovođenje zakona na izuzetnom nivou
Foto: Tanjug/MUP Srbije

sastanak na visokom nivou

STEFANOVIĆ SE SASTAO SA KONGRESMENOM POOM: Saradnja srpske policije sa američkim agencijama za sprovođenje zakona na izuzetnom nivou

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas, u razgovoru s kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD Tedom Poom, da je saradnja srpske policije sa američkim agencijama za sprovođenje zakona na izuzetnom nivou, ali da postoji prostor za njeno unapređenje, pre svega u borbi protiv trgovine narkoticima i ljudima i terorizma.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, Stefanović je upoznao američkog kongresmena i s konkretnim koracima i napretkom koji je Srbija ostvarila u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Stefanović i Po su razgovarali i o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

Kongresmen Po, koji je ujedno i predsedavajući Komiteta za terorizam i trgovinu u Kongresu SAD, istakao je da je zajednička borba protiv terorizma od obostranog interesa, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track