Najnovije vesti

DAČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU: Treba samo još da se plašimo i velike Bosne i Hercegovine
Foto: Marina Lopičić

odgovor šefa diplomatije

DAČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU: Treba samo još da se plašimo i velike Bosne i Hercegovine

Politika

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je danas na izjave budućeg člana Predsedništva BiH Željka Komšića koji je uzburkao region.

Na Komšićev zahtev da Beograd i Zagreb treba da "znaju gde prelaze granicu" i da je to "na Savi, Drini i Uni" Dačić je samo prokomentarisao:

"Treba samo još da se plašimo i velike Bosne i Hercegovine".

Dačić je rekao da će Srbija sve učiniti da razvija dobre odnose sa svim zemljama u regionu, a na njima je da procene da li im se više isplati da se svađaju sa Srbijom ili da budu u dobrim odnosima.

Kada je reč o Komšiću, Dačić se pita kakva to opasnost preti od Srbije i Hrvatske i zašto izabrani član predsedništva s druge strane ne upozorava neke islamske zemlje kada dolaze u BIH i smatraju ih praktično svojom teritorijom u Evropi.

"Očigledno je da Komšić pokušava sada da daje izjave koje odgovaraju onima koji su glasali za njega, a to nisu Srbi ni Hrvati očigledno, ali nije to ništa novo. On je samo jedan od članova predsedništva" kaže Dačić.

On dodaje da Komšić ipak, mora da vodi računa o poziciji BiH kada nastupa i daje izjave koje de odnose na druge zemlje u regionu.

Istovremeno Dačić napominje da će bez obzira na ove, Srbija će učiniti sve da razvija dobre odnose sa svim zemljama u regionu, a na njima je da procene da li im se više isplati da se svađaju sa Srbijom ili da budemo u dobrim odnosima.

(Kurir.rs/R.M./Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...