DAČIĆ SA AMBASADOROM KUHTOM: Češka podržava Srbiju na evropskom putu
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

sastanak

DAČIĆ SA AMBASADOROM KUHTOM: Češka podržava Srbiju na evropskom putu

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Češke u Srbiji Tomašom Kuhtom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, pitanju Kosova i Metohije i multilateralnoj saradnji.

U razgovoru je istaknuta spremnost za dalje produbljivanje i jačanje tradicionalno bliskih i prijateljskih odnosa dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa i izraženo zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog, kao i očekivanje da će predstojeće bilateralne posete na visokom i najvišem nivou pružiti podsticaj unapređenju sveobuhvatne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Češke procesu pristupanja Srbije EU kako kroz zalaganje u okviru EU, tako i u okviru Višegradske grupe.

Uz ocenu da da postoje brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje posebno u oblasti privrede, ambasador Kuhta je naglasio da su češki privrednici prepoznali potencijale za saradnju i ukazao na interes čeških investitora da nastave da ulažu u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja