ISTRAGA INSPEKTORA BLAŽE Miševi loču u Skupštini i grickaju skupi sir! Ninić: Uvesti alko-test pri ulasku i izlasku iz Skupštine!
Foto: Damir Dervišagić/Marina Lopičić

rešiTi misteriju nabavke žestine

ISTRAGA INSPEKTORA BLAŽE Miševi loču u Skupštini i grickaju skupi sir! Ninić: Uvesti alko-test pri ulasku i izlasku iz Skupštine!

Politika -

Muzičar Inspektor Blaža rešio je misteriju nabavke čak 4.246 flaša žestine za Skupštinu - skupštinski miševi su sve to popili.

Uprava za zajedničke poslove raspisala je javnu nabavku za žestinu, a mesto isporuke su obe zgrade Skupštine, obe zgrade Vlade, Palata Srbije i Andrićev venac. Međutim, poslanici se kunu da oni ne piju i da je u skupštinskom bifeu zabranjeno točenje alkohola. Isti odgovor dobili smo i kada smo nedavno pisali o nabavci, između ostalog i za ove objekte, ekskluzivnih sireva i retkih vrsta mleka - tada su poslanici isto tvrdili da to nije za njih i da buđavog sira nikad nije bilo na skupštinskom meniju.

- Jasno je svima da su miševi u ostavi skupštinskog restorana pojeli sir i popili mleko. Što se tiče 4.246 komada žestine na 250 poslanika u Skupštini Srbije, tu je stvar još očiglednija. U proseku, to je 17 žestina po glavi poslanika, tako da nije čudo da tvrde da ne piju. U toj fazi poslanik u alkoholnom isparenju vidi samo miševe koji su pojeli sir i popili mleko, kako sa svojim rođacima belim miševima loču i žestoka pića - kaže Inspektor Blaža.

Ivan Ninić, direktor Centra za vladavinu prava, kaže da ovu misteriju može da reši samo uvođenje alko-testa prilikom ulaska i izlaska iz Skupštine, kao neka vrsta čekiranja.

foto: Damir Dervišagić

- Ne vidim mogućnost da na drugi način saznamo gde ide toliki alkohol. Mislim, nemoguće da toliki alkohol ispari - navodi Ninić.

(Kurir.rs/K. B./Foto: Marina Lopičić/Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track