Najnovije vesti

LJAJIĆ: Od optužbi Šešelja i Zukorlića profitirao Ugljanin
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

LJAJIĆ: Od optužbi Šešelja i Zukorlića profitirao Ugljanin

Politika

BEOGRAD - Predsednik SDPS Rasim Ljajić ocenio je danas da su napadi Vojislava Šeselja i Muamera Zurkolića na njega doveli do toga da izbore za Bošnjačko nacionalno veće dobije lista Sulejmana Ugljanina.

"Ugljajin je u Sandžaku bio politički autsajder na tim izborima, ali je profitirao iz napada Šešelja i Zurkolića na mene", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu, upitan da li su nedavne optužbe SRS protiv njega bile deo predizborne propagande.

Ponovio je da će priznati sve optužbe radikala ukoliko se uspostavi da je ikada napravio bilo kakav incident.

"Oni znaju da nisu u pravu i ne veruju u ono što pričaju. Ali upravo je to bio deo kampanje da se pomogne Zukorliću na ovim izborima i evo šta je ishod tog Šešeljevog uključivanja - Ugljanin je dobio izbore jer je to izazvalo revolt kod ljudi", istakao je Ljajić.

On je ponovio da želi da sve nadležne institucije u državi otvore njegov dosije i da ga javno obelodane kako bi se videlo šta stoji iza tih napada.

Na pitanje novinara da li smatra da možda SNS stoji iza Šešeljevih napada budući da "je njihova reakcija bila mlaka", Ljajić je istakao da njihovo reagovanje nije bilo mlako i da više nije ni očekivao.

"To nije bila mlaka reakcija, šta mogu više da očekujem. Predsednik države je dao izjavu, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da ne raspolaže nikakvim informacijama. Ne mogu više ništa očekivati niti više od toga očekujem", rekao je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...