ZUKORLIĆ: Kako Rasim Ljajić, kao potpredsednik Vlade, podržava Ugljaninovu politiku! Ne znam kako će podneti da bude Ugljaninov kusur!
Foto: Filip Plavčić, Aleksandar Jovanović Cile, Shutterstock, Marina Lopičić

REAGOVANJE NA SEPARATIZAM LiderA SDA Sandžaka

ZUKORLIĆ: Kako Rasim Ljajić, kao potpredsednik Vlade, podržava Ugljaninovu politiku! Ne znam kako će podneti da bude Ugljaninov kusur!

Politika -

Muamer Zukorlić, nosilac liste "Matica bošnjačka" na izborima za Bošnjačko nacionalno veće u Srbiji, kaže da je retorika lider SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, koji je, proglašavajući pobedu svoje liste Samoopredeljenje na izborima za BNV, opet najavio formiranje republike Sandžak, kojoj je jedina prepreka, kako je kazao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ista u protekle tri decenije. Zukorlić je istakao da je značajnije pitanje kako Rasim Ljajić, kao potpredsednik Vlade, podržava takvu politiku.

- Najavili su da će Vakat s Ugljaninom da formiraju većinu. Ne bio im ja u koži. Ljajić je doživeo debakl na ovim izborima. Ne znam kako će podneti da bude Ugljaninov kusur - navodi on za Kurir i dodaje da je zadovoljan rezultatima izbora:

foto: Marina Lopičić

Ne isključujem mogućnost da pravimo dogovor sa nekim od njih. Bilo sa Ljajićem ili Ugljaninom. Pod uslovom da prihvate naš program, ali verovatno ćemo biti opoziciona pozicija.

Pakt sa Albancima Cilj destabilizacija Srbije

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da provokacije Ugljanina imaju za cilj destabilizaciju Srbije.

foto: Kurir

- On se u pobedi politički zaneo i zbog osećanja trijumfalizma u odnosu na svoje političke rivale Ljajića i Zukorlića. Srbija treba da bude obazriva i spremna da reaguje ako dođe do nekog oblika političkog nasilja koji bi pratio takvu retoriku. To je deo političkog pakta koji je Ugljanin sklopio sa kosovskim Albancima, imajući u vidu otvorenu podršku koju je dao Bedžetu Pacoliju.

Činjenice Nije mu prvi put - Aleksandar Vučić nije bošnjački predsednik - Ana Brnabić nije naša premijerka - Upoznao sam najveće zlo koje se zove država Srbija - Pozvao sam Pacolija u Novi Pazar kao "zamenika premijera i ministra vanjskih poslova Republike Kosovo" - Srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu - Hašimu Tačiju čestitam na izgradnji "demokratske i multinacionalne države" - Ogrnuo se albanskim zastavama u izbornoj trci za BNV

Biljana Bojić/Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track