MARTINOVIĆ KAŽE DA SE ŠEŠELJU NE MOŽE ODUZETI MANDAT: Nema zakonskih uslova, ali to ne znači da se slažem sa njegovim izjavama
Foto: Zorana Jevtić

skupštinska dešavanja

MARTINOVIĆ KAŽE DA SE ŠEŠELJU NE MOŽE ODUZETI MANDAT: Nema zakonskih uslova, ali to ne znači da se slažem sa njegovim izjavama

Politika -

Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Aleksandar Martinović rekao je danas da nema nikakvih zakonskih uslova za oduzimanje mandata šefu poslaničke grupe SRS Vojislavu Šešelju. Martinović je rekao da je njegov stav kao pravnika, ali i kao predsednika nadležnog odbora već izneo kada je to pitanje ranije potencirala druga poslanička stranka.

Nije ispunjen nijedan od zakonskih uslova da bi mu se oduzeo mandate. To ne znači da se ja slažem sa politikom i sa izjavama Vojislava Šešelja, ali jedno je naše političko neslaganje, a drugo je poštovanje pravnog poretka Srbije , rekao je Martinović novinarima u parlamentu.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešeljfoto: Dado Đilas

On je dodao da smatra da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije pogrešila kada je rekla da se jezikom ultimatuma ne govori ni sa kim, a naročito sa političkim saveznicima i partnerima.

Izjava predsednice skupštine je bila potpuno na mestu i doprinela je da se smiri poprilično uzavrela atmosfera narodnih poslanika , dodao je Martinović. Prethodno je u sali poslanik stanke Rasima Ljajića koja je u koaliciji sa vladajućom SNS, Muamer Bačevac zatražio od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da u narednih nekoliko dana zakaže sednicu Administrativnog odbora kako bi se Šešelju oduzeo mandat, a Gojković mu je poručila da ona ne prihvata ultimatume i da neće da zakazuje sednice odbora pored živog predsednika administrativnog odbora .

Martinović kaže novinarima da su odnosi u koaliciji stabilni i podsetio da je Aleksandar Vučić (predsednik SNS) jasno rekao da je on spreman da zaštiti svakog ministra uključujući i Ljajića čak i onda kada njega (Vučića) niko nije branio. Vučić je, podseća Martinović, rekao da nema nikakva saznanja da je Rasim Ljajić vođa bilo kakvog narko kartela u Srbiji.

Što se tiče funkcionsanja u skupštini, imamo korektnu saradnju sa poslanicima SDPS-a. Pravo je svakog narodnog poslanika da ima i svoje lično mišljenje u određenim pitanjima za koje on smatra da su važna za njegovu stranku i pripadnike njegovog naroda , rekao je Martinović. Važno je, poručuje šef poslanika naprednjaka, da se mi slažemo oko strateških pitanja u kom pravcu država Srbija treba da ide.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track