Najnovije vesti

MILOŠEVIĆEV OBROK GREŠKOM DOBIO DRUGI ZATVORENIK, A ONDA JE NASTALA PANIKA MEĐU ČUVARIMA! Sloba u sudnici pitao za ovaj incident, NASTAO MUK, odmah mu ISKLJUČILI MIKROFON
Foto: Profimedia

DOKAZ O TROVANJU?!

MILOŠEVIĆEV OBROK GREŠKOM DOBIO DRUGI ZATVORENIK, A ONDA JE NASTALA PANIKA MEĐU ČUVARIMA! Sloba u sudnici pitao za ovaj incident, NASTAO MUK, odmah mu ISKLJUČILI MIKROFON

Politika

Holandski istraživač, istoričar i novinar Robin de Rajter objavio je knjigu pod nazivom "Ko je ubio Slobodana Miloševića i zašto?", u kojoj je objavio više kontroverznih događaja koje bacaju senku na zvaničnu istinu o smrti bivšeg predsedika Srbije u Haškom sudu, 11. marta 2006.

Kao posebno sumnjiv momenat, De Rajter je istakao događaj iz leta 2004, tokom Miloševićevom boravka u pritvoru Haškom tribinula.

"Krajem avgusta 2004 u zatvoru u Sheveningenu, za vreme večere, dogodilo se nešto veoma neobično: naime, zatvorsko osoblje jako se uznemirilo kada je Miloševićev obrok dobio neko drugi. Na suđenju, 1. septembra 2004, Milošević je spomenuo ovaj incident. Toga dana reč je imala odbrana. Tribunal je nameravao da Miloševiću oduzme pravo da se sam brani pod izgovorom da on to nije u stanju i na taj način da ga primora na ćutanje. Odbranu je trebalo da preuzme gospodin Stiven. Sve to je izazvalo snažan otpor kod Miloševića i ujedno dovelo do bojkota pri saslušavanju svedoka. Pretila je opasnost da ceo proces propadne. Tribunal je morao da popusti - napisao je De Rajter.

foto: Profimedia

- Dakle, već tri godine moji lekari me smatraju zdravim i dovoljno sposobnim da se sam branim. I onda se dešava nešto čudno: iznenada se pojavljuje neki `nezavisni` doktor iz Belgije, zemlje gde je sedište NATO-a, i izjavljuje da nisam dovoljno zdrav da samog sebe branim, a svi moji doktori ovde se sa tim jednoglasno slažu…. Po mom mišljenju radi se o manipulaciji; suština cele priče je želja da mi se oduzme mogućnost da kažem istinu. Tužilac, gospodin Džefri Nais, hoće da mi dodeli advokata i stoga što se o meni radi, pa ne mogu da budem nepristrasan. Lično smatram da je druga strana ta koja je u ovom slučaju pristrasna.

Milošević je, kao i obično, izuzetno učtivo još jednom podvukao: „I zato zapamtite dobro: nikada neću odustati, ni po koju cenu, od svog prava da se sam branim, niti ću pristati da mi se to pravo ograniči.“

foto: Privatna Arhiva

A zatim je nastavio da govori o čudnim stvarima koje su se u zatvoru desile: „Vi možete da donesete sopstevene zaključke. Međutim, imajte na umu da koristim lekove koje su mi vaši doktori, vaši saradnici, prepisali. Ja nisam sasvim siguran šta se ovde dešava, ali mogu da pozovem kompletno zatvorsko osoblje da posvedoči šta se desilo kada mi je donet obrok namenjen osobi koja sedi na suprotnoj strani prolaza. Digla se prava uzbuna da dobijem hranu koja je baš meni namenjena iako su svi obroci, naizgled, isti. Nisam oko toga pravio problem. Nisam znao šta se dešava. Međutim, budite tako ljubazni i zapišite da su doktori tri godine za redom izjavljivali da sam zdrav, a da sada – posle ovog incidenta – ti isti doktori odjednom izjavljuju da više nisam zdrav.

foto: EPA

Ja imam određene pretpostavke, te pretpostavke mogu biti opravdane ili ne, ali za njih postoje jaki dokazi.", rekao je Milošević u sudnici.

Zatim su sudije ućutkale Slobodana Miloševića tako što su mu isključili mikrofon. Nikada se nije povela istraga povodom ovog alarmirajućeg slučaja!

Holandski novinar je podsetio da je Milošević potom sve češće patio od užasnog pritiska iza očiju i ušiju.

(Kurir.rs/Alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...