ANA BRNABIĆ SA PREMIJEROM PORTUGALA: Dobri odnosi dve zemlje, ima prostora za unapređenje
Foto: Beta/Miloš Miškov

veb samit u lisabonu

ANA BRNABIĆ SA PREMIJEROM PORTUGALA: Dobri odnosi dve zemlje, ima prostora za unapređenje

Politika -

LISABON - Predsednici vlada Srbije i Portugalije, Ana Brnabić i Antonijo Košta, saglasili su se danas u Lisabonu da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji.

Premijerka Brnabić je izrazila nadu da će između dve zemlje uskoro biti potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i da će Srbija i Portugalija u budućnosti poboljšati međusobnu trgovinsku razmenu.

Brnabić je istakla kako je za Srbiju važno da nastavi da razvija i jača privredu i preduzetništvo, te je premijer Košta na sastanku podelio iskustva Portugalije u ovim oblastima, a pogotovo u podršci razvoju startap preduzetništva, navedeno je u saopštenju.

Premijerka se zahvalila Košti na podršci koju Portugalija pruža Srbiji na polju evropskih integracija i istakla da članstvo Srbije u EU ostaje naš strateški cilj.

Na sastanku je bilo reči i o potencijalima dve zemlke u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Brnabić je Košti prenela pohvale na račun organizacije Veb Samita u Lisabonu, koji je kako je istakla, veoma značajan događaj za sve zemlje sveta koje žele da budu konkurentne u vreme 4. industrijske revolucije.

Predsednica Vlade pozvala je portugalskog premijera da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju.

Premijerka Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Porugaliji povodom Veb Samita koji se održava u Lisabonu.

Veb samit je, po oceni Forbsa, najbolja tehološka konferencija na svetu, sa više od 70.000 učesnika, među kojima su direktori i osnivači tehnoloških kompanija, start-apova, predstavnici vlada, međunarodnih institucija i medija.

Premijerka Brnabić predstavlja Srbiju u Lisabonu na dva panela.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja