ISPRAVKA - Sarajevo ne sprema listu nepoželjnih Srba, Dragan Mektić nije izjavio ništa slično
Foto: Profimedia

zabuna

ISPRAVKA - Sarajevo ne sprema listu nepoželjnih Srba, Dragan Mektić nije izjavio ništa slično

Politika -

Iako su Večernje novosti, objavile da ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić, priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, što je vest koju je i naš portal preneo, ta tvrdnja nije utemeljena i u članku se ne pružaju nikakvi dokazi koji bi podržali takve navode.

Osim toga, Mektić je nekoliko sati kasnije negirao te navode.

U spornom tekstu bilo je navedeno, između ostalog:

"Prema informacijama lista na spisku bi mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

foto: Profimedia

U međuvremenu, oglasio se i sam Mektić koji je ovako demantovao pisanje o sastavljanju navodne crne liste osoba iz Srbije.

"To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svetlu budućnost", ocenio je on.

Ministar bezbednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima. "Misle, ali to naprosto nije moguće", naglasio je on za Klix.ba.

Pošto Novosti za iznesenu tvrdnju o Draganu Mektiću nisu ponudile nijedan dokaz, a uzimajući u obzir i Mektićev demantij, ovaj članak je predstavljao lažnu vest.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track