TADIĆ TVITUJE, ĐURIĆ ODGOVARA: Naša vojska preživela NATO, ali umalo nije Tadića
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić

potpredsednik Glavnog odbora SNS

TADIĆ TVITUJE, ĐURIĆ ODGOVARA: Naša vojska preživela NATO, ali umalo nije Tadića

Politika -

BEOGRAD - Razumljivo je što Boris Tadić čak ni danas nije mogao da se makar pretvara da se raduje snaženju Vojske Srbije, njenih borbenih potencijala i kapaciteta za odbranu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije, jer upravo on je najveći krivac za to što je slavna Vojska Srbije dovedena na najniže grane u svojoj istoriji, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

"Boris Tadić je kao ministar odbrane i vrhovni komandant bio neposredno odgovoran za pad standarda pripadnika Vojske Srbije, rasprodaju i uništavanja perspektivne vojne tehnike, ukidanje redovnog služenja vojnog roka, rasformiranje čitavih korpusa, uključujući čuveni Prištinski korpus", ističe se u saopštenju.

"Naša junačka vojska je izdržala napade NATO avijacije, ali umalo nije preživela Borisa Tadića", dodao je Đurić.

On je podsetio da su u vreme Tadića u vazduh letela vojna skladišta, dok danas, kako je ukazao, nebom Srbije lete "migovi 29" i pripadnici vojske na raspolaganju imaju najmoderniju opremu i naoružanje - i imaće ga sve više.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Znam da Tadića, kao ideologa razoružavanja Srbije, to sve jako boli i nervira, ali zbog takvog odnosa prema državi, njenim simbolima i svetinjama građani su mu zauvek i uskratili poverenje", zaključuje se u saopštenju.

Vulin: Srbija danas ponosna na svoju vojsku

Na ocenu Borisa Tadića da je današnja vežba Vojske Srbije "pokazivanje mišića" i hvaljenje "nepostojećim" rezultatima, reagovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, porukom da je Srbija danas ponosna na svoju vojsku i njenu snagu.

"Boris Tadić će ostati zapamćen kao ministar odbrane i vrhovni komandant koji je rekao 'šta će nam vojska'. Zato i ne čudi njegov izliv besa kada je video obnovljenu vojsku koju nije uspeo da uništi", izjavio je ministar Vulin.

On je, u regovanju na tvit Tadića, bivšeg predsednika Srbije, povodom vojne vežbe "Vek pobednika", istakao da je Srbija danas bila ponosna na svoju vojsku, na njenu snagu i obuku.

"Srbija se danas radovala slobodi koju joj njena vojska čuva. Poslušnik ambasadora, Boris Tadić nije mogao da deli ni radost ni ponos Srbije", dodao je Vulin.

Tadić je ranije danas, povodom vojne vežbe "Vek pobednika", na tviteru objavio: "I danas lupetanje, pokazivanje mišića i hvalisanje nepostojećim uspesima vlasti"...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović/Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track