FRANCUSKI AMBASADOR SE IZVINJAVA VUČIĆU I SRPSKOM NARODU: Protokol u Parizu je greška za žaljenje! Tužan sam zbog svega toga...
Foto: Beta/Milan Obradović

skandal i senka nad proslavom veka od primirja u Prvom ratu

FRANCUSKI AMBASADOR SE IZVINJAVA VUČIĆU I SRPSKOM NARODU: Protokol u Parizu je greška za žaljenje! Tužan sam zbog svega toga...

Politika -

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio danas izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.

foto: Printscreen/Youtube

"Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izbubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja", rekao je Mondoloni u Jutarnjem programu TV Prve.

Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

"Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas", istakao je Mondoloni.

Dodao je da je reč o nespretnosti koja je, kako je ocenio, za žaljenje. Na pitanje kako komentariše novinske naslove, poput jednog da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnost za žaljenje.

foto: EPA

"I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje", poručio je Mondoloni.

foto: Predsedništvo Srbije

Raspored sedenja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu izazvao je ne malo čuđenje i negodovanje mnogih zvanica, posebno zbog mesta koje je dobio Hašim Tači - odmah iza ruskog predsednika Vladimira Putina.

(Kurir.rs/Tanjug, Prva TV, Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track