PALMA POZIVA GRADONAČELNIKA ZAGREBA DA POSETI SRBIJU: Razumem Bandića i nisam ljut na njega! Moj poziv i dalje stoji
Foto: Dragana Udovičić

reagovanje

PALMA POZIVA GRADONAČELNIKA ZAGREBA DA POSETI SRBIJU: Razumem Bandića i nisam ljut na njega! Moj poziv i dalje stoji

Politika -

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da se ne ljuti na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića što se ogradio od njegove posete glavnom gradu Hrvatske, i da mu i dalje stoji poziv da dođe u Srbiju.

Marković kaže da se nije čuo sa Bandićem, koji je nedavno pozvao Markovića u Zagreb da bi se posle te posete izvinio javnosti u Hrvatskoj i u oglasu koji je platio novinama naveo da nije znao šta je Marković radio 90-tih godina.

"Nisam ni ja njega zvao, ni on mene nije zvao", kaže Marković i dodaje da u potpunosti razume Bandića jer sledi usvajanje budžeta u skupštini Zagreba, a da Bandić kao gradonačelnik za to nema većinu.

Bandiću, međutim, kaže, ne mogu da zamere na rezultatima koje postiže kao gradonačelnik.

"Ne ljutim se na Bandića. I dalje mu stoji poziv da dođe u Srbiju", rekao je Marković.

Kaže da su mu u Zabrebu zamerili što je nekada bio u stranci Željka Ražnatovića Arkana i što su pre dva meseca gosti u Jagodini bili penzionisani generali Vladimir Lazarević i Veselin Šljivančanin.

Kako je naveo, dogovor je bio da sa Bandićem ne priča o prošlosti i hrvatskim i srpskim generalima.

"Mi u našoj zemlji pričamo o našim generalima, oni neka pričaju o njihovim", rekao je Marković i naglasio da je namera bila da on i Bandićem razgovaraju o ekonomskoj saradnji.

Hrvatska, navodi Marković, treba da se ugleda Francusku i Nemačku koje su godinama ratovale, a danas su najbolji saradnici.

"Poruka Hrvatskoj - prestanite više da šaljete militantne poruke. Hrvatska je ljubomorna na Srbiju, jer Srbija ima veću popularnost u EU kao država koja nije član EU za razliku od Hrvatske", rekao je Marković.

Srbija, kaže, želi da sarađuje sa svim bivišim republikama nekadašnje Jugoslavije, posebno sa Hrvatskom.

"Neka dođu Srbiju, niko neće imati problem", poručio je Marković i naveo da za četiri, pet, šest godina kada Sbija uđe u EU neće ni postojati granica između Srbije i Hrvatske.

Naglasio je da predsednik Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić stalno pružaju ruku pomirenja.

"U Hrvatskoj će dosta godina proći da se civilizuju i da se više ne svađamo", rekao je Marković i dodao da u Zagrebu nema nijednog srpskog privrednika i preduzeća dok je u Beogradu posluje 200 preduzeća iz Hrvatske.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track