VUČIĆ: Očekujem najplodotvorniju Putinovu poseta do sada
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

NA SASTANKU SA RUSKIM AMBASADOROM

VUČIĆ: Očekujem najplodotvorniju Putinovu poseta do sada

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će predstojeća poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti do sada najplodotvornija po broju i sadržini sporazuma, koje će zajednički potpisati, i ujedno zahvalio RF i njenom predsedniku na podršci koju daju teritorijalnom integritetu Srbije i njenim naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za KiM.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Ccepurinom rekao da smo izuzetno zadovoljni razgovorom sa potpredsednikom ruske vlade Jurijem Borisovim o pripremi posete šefa ruske države Srbiji.

"Verujem da će njegova poseta do sada biti najplodonosnija i najplodotvornija u smislu i broja sporazuma i sadržine sporazuma, u različitim sferama društvenog života, koje ćemo zajednički da potpišemo", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, za Srbiju su od izuzetnog značaja energetika, infrastrukturni projekti kao i inovativne tehnologija, ali takođe i sve druge oblasti u kojima smo imali dobru saradnju, a u kojima možemo da napravimo pomake naviše.

"Još jedanput da se zahvalim i ruskom predsedniku i vama na podršci koju pružate srpskom narodu i Srbiji i u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i što podražavate naše napore za postizanje kompromisnog rešenja, a ne rešenja koje bi nastalo kao rezultat pritisakaka, ucena i jednostranih rešenja", istakao je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Naglasio je još jednom da se sa velikom pažnjom i nestrpljenjem očekuje dolazak predsednika Rusije u Srbiju, uz uverenje da će to biti još jedan "beočug u lancu" naših veoma, veoma dobrih odnosa, bliskih, iskrenih prijateljskih i da ćemo imati priliku da nivo odnosa Srbije i Rusije podignemo za još jednu stepenicu i na još jedan viši nivo.

Vučić je čestitao ruskom narodu i državi pobedu u Velikom ratu, i ukazao da Srbi tu pobedu sa najvećim ponosom obeležavamo i pokazujemo pijetet prema našim žrtvama.

"Mislim da je Srbija po broju žrtava verovatno prva ili druga zemlja proporcionalno broju stanovnika i teritoriji koju je obuhvatala, na savezničkoj strani naravno, i zato nas sve što se dogodi ili negira ili na bilo koji način umanjue žrtve našeg naroda, to posebno pogađa", rekao je predsednik Srbije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zato želim, naglasio je predsednik Srbije, da se zahvalim na poštovanju koje ste ukazali prema srpskim žrtvama, a srpski narod i građani Srbije to itetako umeju da cene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja