NAVRŠENE 22 GODINE OD POKUŠAJA KRAĐE NA LOKALNIM IZBORIMA I VELIKIH DEMONSTRACIJA Niški odbor Nove stranke: Pobedili smo tada, pobedićemo ponovo
Foto: Kurir

obeležena godišnjica od trijumfa opozicije

NAVRŠENE 22 GODINE OD POKUŠAJA KRAĐE NA LOKALNIM IZBORIMA I VELIKIH DEMONSTRACIJA Niški odbor Nove stranke: Pobedili smo tada, pobedićemo ponovo

Politika -

Na dan kada se navršavaju 22 godine od pokušaja krađe na lokalnim izborima koji su doveli do tromesečnih demonstracija i konačnog trijumfa opozicije, Gradski odbor Nove stranke Niš podseća građane na duh jedinstva i demokratije koji je svojevremeno oslobodio Srbiju mraka autokratije.

"Niš je tada pokazao da poseduje ogromnu energiju i želju da bude normalan grad u demokratskoj zemlji sa evropskim uslovima za život. Tadašnji protest nije bio samo protest za priznavanje izbornih rezultata, već i jasna poruka građana režimu Slobodana Miloševića da ne žele da žive u takvoj državi", navodi se u saopštenju.

Podsećajući da su Nišlije, predvođene današnjim predsednikom NOVE Zoranom Živkovićem, danonoćno branile izbornu volju građana, GO Niš "sa žaljenjem primećuje da su atmosfera u gradu i čitavoj državi više od dve decenije kasnije u nekim segmentima i gore nego u vreme socijalista".

"Upravo zato samo snažna, beskompromisna, neumorna i istinski demokratska opozicija ponovo mora i može povesti borbu za oslobođenje od naprednjačkog režima i totalitarizma oličenog u Aleksandru Vučiću, dok Srbija ponovo ne bude na putu sa kojeg je nažalost skrenula još krajem 2003. godine. Nova stranka poziva Nišlije da se još jednom ujedine i, kao i pre 22 godine, učine da njihov grad ponovo bude ponosni predvodnik borbe i vesnik demokratskih promena", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track