Najnovije vesti

PACOLI OČAJAN: Žao mi je što uprkos velikog posla koji smo uradili za to nismo nagrađeni!  Srbija je vodila beskompromisni rat svim sredstvima!
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Kosova

PACOLI OČAJAN: Žao mi je što uprkos velikog posla koji smo uradili za to nismo nagrađeni! Srbija je vodila beskompromisni rat svim sredstvima!

Politika

PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je danas u Dubaiju da je odlukom da Kosovo ne bude primljeno u Interpol u suštini pobedilo zlo, a ne Kosovo niti Srbija, koja je vodila beskompromisnu borbu protiv Kosova.

"Danas nema pobednika, nije pobedilo niti Kosovo, ali ni Srbija. Današnji pobednik je zlo. Žao mi je što uprkos velikog posla koji smo uradili za to nismo nagrađeni", rekao je Pacoli, a prenosi prištinska agencija telegrafi.com.

On je rekao da je Kosovo dobilo više glasova, ali da je u ovim uslovima teško obezbediti dve trećine glasova zemalja članica Interpola.

Rekao je da institucije Kosova ne treba da budu razočarane i da zahteva jedinstvo političkog spektra na Kosovu.

"Treba da budemo još jači i da idemo napred. Mogu da vam kažem da nismo ostavili ništa da uradimo, radili smo ali na kraju, kako ste videli, nismo uspeli da obezbedimo 12 glasova da bi se Kosovu obezbedilo članstvo", kazao je kosovski šef diplomatije.

Prema njemu Srbije je vodila beskompromisni rat protiv Kosova.

"Protivurečnosti su velike. Srbija je vodila beskompromisni rat svim sredstvima koje je imala na raspolaganju. Mi treba da stvorimo perspektivu za naše građane i damo značaj dijalogu sa Srbijom", kazao je Pacoli.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...